Kızılay'dan Somali'deki Bombalı Saldırıya İlişkin Açıklama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kızılay'dan Somali'deki Bombalı Saldırıya İlişkin Açıklama

15.04.2013 01:34

Somali'de gerçekleşen bir terör saldırısı sonrası, bölgede insani yardım çalışması gerçekleştiren Türk Kızılayı ekibinden Somalili 1 yerel personel hayatını kaybederken, 3 Türk, Kızılay personeli de hafif şekilde yaralandı.

Somali'de gerçekleşen bir terör saldırısı sonrası, bölgede insani yardım çalışması gerçekleştiren Türk Kızılayı ekibinden Somalili 1 yerel personel hayatını kaybederken, 3 Türk, Kızılay personeli de hafif şekilde yaralandı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Somali'deki insan acısını dindirmek için çok zor şartlarda insani yardım çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Açıklamada, bölgede görev yapan Türk Kızılayı ekibini taşıyan iki araçlık konvoyun, bir terör saldırısına maruz kaldığı belirtilerek, bombalı saldırı sonucu araçlardan biri ağır hasar alırken aracı kullanan Somali uyruklu Türk Kızılayı'nın yerel şoförünün hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırı sırasında araçta bulunan Türk Kızılayı personeli Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik'in hafif yaralandığı bildirilen açıklamaya göre, vücutlarına şarapnel parçaları isabet eden Kızılay personeli Sağlık Bakanlığı'nın bir ambulans uçağı ile Türkiye'ye getirilecek.

Terör saldırısının Türkiye'ye ya da Türk Kızılayı'na karşı olmadığı, bölgedeki iki grup arasındaki çatışmadan kaynaklandığı belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızılay'dan Somali'deki Bombalı Saldırıya İlişkin Açıklama - Son Dakika


Advertisement