KKTC'de Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun'un İstifası - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun'un İstifası

KKTC\'de Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun\'un İstifası

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un bakanlıktan istifasının kabul edilmediğini açıkladı.

14.09.2012 22:17  Güncelleme: 09:36

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başbakanı İrsen Küçük, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un bakanlıktan istifasının ve UBP Gazimağusa İlçe Başkanlığı'na adaylığının kabul edilmediğini açıkladı.

UBP Genel Yönetim Kurulu Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamada, toplantıda Atun'un istifasının ve ilçe başkanlığına adaylığını koymasının uygun olmadığı kararının çıktığını söyledi.

Kararın kendi önerisiyle alındığını belirten Küçük, 2012-2015 ekonomik programına ve Ercan Havaalanı'nın özelleştirilmesi konularına çok önem verdiklerini, bunlarla ilgili çalışmaları yürüten kişinin Atun olmasından dolayı, istifasının, çalışmaların aksamasına neden olacağını düşündüklerini kaydetti.

Küçük, Atun'un istifasının, bu çalışmalara zarar vereceği gerekçesiyle kabul edilmediğini belirtti.

Ekonomik programının bir de Ankara ayağı olduğunu ifade eden Küçük, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ve Turizm, Çevre Kültür Bakanı Ünal Üstel'in bu çalışmalar için 18 Eylül Salı günü Ankara'ya gideceğini ve bu programın görüşüleceğini söyledi.

Ekonomik programın kopacak, sekteye uğrayacak bir program olmadığını kaydeden Küçük, buna büyük emek verildiğini, dolayısıyla aksamasının 2013 yılındaki gelişimini ve yatırımları etkileyecek boyutta olduğunu dile getirdi.

Sunat Atun, 2013-205 ekonomik programın ele alındığı ve dün gece yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan sonra Başbakan İrsen Küçük'e istifasını sunmuştu. Atun, UBP Gazimağusa İlçe Başkanlığı'na adaylığını koymuştu.

Muhabir: Züleyha Karaman

Yayıncı: Tarkan Demir - LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun'un İstifası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement