İnsana odaklı hizmet anlayışı ile Yıldırımlıların evlerine konuk olmaya devam eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşların görüş ve talepleri birinci ağızdan dinliyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 2016 yılının Ocak ayından itibaren başladığı programlarda 24 mahallede 135 haneyi ziyaret ederek ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Eşi Şükran Edebali ile birlikte Türkiye'nin farklı bölgelerinden Yıldırım'a yerleşen aileleri her hafta ziyaret ettiklerini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım olarak 700 bin kişilik çok büyük bir aileyiz. Aile bireylerimiz arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına evlerine konuk oluyor, taleplerini dinleyerek öneri ve görüşlerini dinliyoruz" diye konuştu.
MAHALLE KÜLTÜRÜ VURGUSU
Yaşanan her türlü badireye karşın Türk toplumunu ayakta tutan en önemli unsurların güçlü aile bağları, komşuluk ilişkileri ve toplumsal dayanışma ruhu olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bizler, 'komşusu aç iken tok uyuyan bizden değildir' şiarını kabul eden bir kültürün mirasçılarıyız. Gerek aile içindeki gerek ise komşular arasındaki yüksek dayanışma ve paylaşma duygumuzu dünya gıpta ile izliyor. Bir çok alanda önemli mesafeler kaydetmiş batı toplumları bile bizim bu özelliklerimizi nasıl ayakta tuttuğumuzu anlamaya çalışıyor. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz günlerde yaşadık. Ülkemizin işgal edilme girişimine kendilerini tankların önüne siper eden, canını hiçe sayarak demokrasisine ve ülkesine sahip çıkan insanlarımızın birlik ver beraberliği engel oldu. Bu vesile ile ev ziyaretlerimizi devam ettirerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek ihtiyacımız olan mahalle kültürünü de ayakta tutacağız" dedi.
'YILDIRIM'I GÖNÜL BİRLİĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYORUZ'
Yıldırım Belediyesi olarak 'Mutlu Yıldırım' hedefini mutlu insanlarla gerçekleşeceğinin bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Vatandaşın ayağına hizmet götüren 'Edebali ile El Ele' projemiz kapsamında ekiplerimiz 2015 Aralık ayından bugüne 32 mahallede 12 bin haneyi ziyaret etti. Vatandaşlardan elde edilen bilgiler sayesinde mahallelerimizde yürütülecek hizmetlerin yol haritasını daha sağlıklı bir biçimde oluşturmaya devam ediyoruz. Mobil ekiplerimiz sayesinde de sorunlara anında müdahale ederek vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeyde tutuyoruz" şeklinde konuştu. Merkezine 'insan' koyan projelerle Yıldırım'ı yeniden inşa etmeye devam ettiklerini de aktaran Başkan Edebali, "Yıldırım'da çalınmadık kapı, sıkılmadık el ve görüşülmedik tek bir kişi bile bırakmayarak ilçemizi el birliğiyle geleceğe taşıyacağız" şeklinde görüşlerini ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Komşuluk Ve Dayanışma Şehri Yeni Yıldırım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?