Konya´ Da 2 Bin Kişi İsrail´ İ Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Konya´ Da 2 Bin Kişi İsrail´ İ Protesto Etti

Konya´ Da 2 Bin Kişi İsrail´ İ Protesto Etti

Gemide Babası Bulunan 4 Yaşındaki Sedanur Nortcu:

31.05.2010 22:17

Gemide babası bulunan 4 yaşındaki Sedanur Nortcu:

"Babam için çok korkuyorum"

FİLİSTİN'e giden yardım gemilerine İsrail askerlerinin saldırması Konya'da, Kayalıpark'ta yaklaşık 2 bin kişi tarafından protesto edildi. Tekbir sesleri arasında ellerinde Filistin ve Türk Bayrağı bulunan göstericiler, İsrail bayraklarını yaktı. Miting alanında üzerinde kan lekelerinin bulunduğu gemi maketi, dikkat çekti. Yerlere atılan İsrail bayraklarıda çiğnendi. 'Siyonist köpekler hesap verecek', 'Kahrolsun İsrail', 'Konya Ovası mücahit yuvası', 'Gazze yükümüz direniş rotamız', ' Türkiye, Filistin omuz omuza' ve 'Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa' şeklinde slogan attı. Ayrıca 'Dişe diş kana kan intikam intikam', 'Avrupa değil, islam birliği', 'Yeryüzünde tek bir siyonist, yahudi kalmayana kadar cihada' ve 'Kınamayı bırak kıyıma bak' yazılı dövizler açıldı.

Proteste gösterilerinde protokol konuşmalarından önce kuran okunda. Ardından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın gemide yaptığı son açıklaması sinevizyonla gösterildi. Ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun konuşmasında, "Dünyanın 50 farklı ülkesinden 500'den fazla gönüllü tarafından Gazze halkına insanı yardım taşıyan İsrail tarafından müdahele edilen gemilerde maalesef siviller hayatını kaybetti. Bunu en ağır şekilde protesto ediyoruz."dedi.

20 ÖLÜ OLDUĞU İDDASI

AK Parti İl Başkanı'nın konuşmasından sonra yapılan anonsda, son alınan bilgilerde gemilerde 20 kişinin hayatını kaybetti ve 30 yaralının olduğu vurgulanırken, 'Bu akan kanların Aksa davasına feda olmasını diliyoruz.' dendi.

Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu da, "Biz inanıyoruz ki, bu saldırılar birbirinden bağımsız değil. Akdeniz'de yardım konvoyuna saldıran katiller ile İskenderun da Mehmetciğe saldıran katiller aynı saftadır. Bu kahpece saldırıyı münferik olarak kabul edersek yanılırız. İsrail'in saldırısı Firavun'un Musa'ya, Mekkeli müşriklerin Hz. Muhammed'e açtığı savaşın aynısıdır."dedi.

BABASI İÇİN GÖZ YAŞI DÖKTÜ

Protokol konuşmalarının ardından yardım gemisine Konya'dan katılan 14 kişinin ismi tek tek okunarak tekbir getirildi. Gemiye Konya'dan katılan İHH Basın Sözcüsü Şükrü Nortcu'nun 11 yaşındaki kızı Senanur Nortcu, kürsüye çıktı. Küçük kız, "Baba, seni hiç merak etmedim etmeyeceğim. Çünkü seni ben Allah'a emanet ettim. İnanıyorum ki Allah, emanetine ihanet etmez. Sağlıklı döneceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kürsüden indikten sonra göz yaşları arasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Şükrü Nortcu, "Babamla son olarak sabah 04.00 sıralarında görüştük. Sonra biranda bağlantı kesildi. Babam öldü mü yaralandım mı hiç haberim yok. Onu çok merak ediyorum. Onun için çok korkuyor ve üzülüyorum." dedi.

İSRAİL TERÖRİSTİN KENDİSİDİR

Gemide bulunan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı- Eğitim-Birsen Konya Şube Başkanı Latif Selvi'nin, kardeşi Ali Selvi de "Gidenlerin amaçları insani yardımdı. İsrail, meşru bir devlet değildir. Teröristin ta kendisidir. Bu hain saldırı sonucunda şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu mesele sivil toplumun değil insanlığın meselesidir. Bu bela insanlığın belasıdır. Bunun için üzerimize düşeni hep berber yapacağız. Biz haber alamıyoruz. Ama bu meydandan bir haber veriliyor. Bu da milyonlar bu gemilere binmeye hazırdır. Bu davada hep beraber el ele omuz omuza teröristleri lanetlemeye ve kardeşlemize sahip çıkmaya insanlık adına devam edeceğiz" dedi.

Protestonun sonunda yardım konvoyunda bulunanlar için ve İsrail'e tepki içeren dua okundu. İsrail'in mallarının boykot edilmesi istendi. Katılımcılar gösterinin ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya´ Da 2 Bin Kişi İsrail´ İ Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement