Kosova'da 8 Haziran Seçimlerinde 31 Siyasi Hareket Yarışacak - Son Dakika
Güncel

Kosova'da 8 Haziran Seçimlerinde 31 Siyasi Hareket Yarışacak

Kosova\'da 8 Haziran Seçimlerinde 31 Siyasi Hareket Yarışacak

Kosova Merkez Seçim Komisyonu (MSK ), Siyasi Parti Kayıt Ofisi'ne, 8 Haziran 'da yapılacak erken parlamento seçimlerine katılacak milletvekilleri adaylarının bildiriminin yapılmasına dair başvuru süresi sona erdi.

20.05.2014 13:12

Kosova Merkez Seçim Komisyonu (MSK ), Siyasi Parti Kayıt Ofisi'ne, 8 Haziran 'da yapılacak erken parlamento seçimlerine katılacak milletvekilleri adaylarının bildiriminin yapılmasına dair başvuru süresi sona erdi.

MSK tarafınddan verilen bilgilere göre erken parlamento seçimlerine toplam 31 siyasi hareket katılıyor. Bunlardan 19'unun siyasi parti, 7 vatandaş girişimi, 4 koalisyon ile 1 bağımsız adayın olduğu açıklandı. 31 siyasi oluşumun toplan 2 bin 300 adayı, Kosova Meclisindeki 120 sandalye için yarışacak .

KDTP VE KATP AYRI AYRI LİSTLERLE 8 HAZİRAN'DAKİ SEÇİMLERE KATILACAK

Tüm çabalara ve Kosova Türklerinin beklentilerine karşın Kosova Demokratik Türk Partisi ( KDTP ) ve Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) seçimlere ayrı ayrı listelerle katılacak.

KDTP 50 ADAY İLE GENEL SEÇİMLERE KATILIYOR

Kosova Demokratik Türk Partisi(KDTP) başkanlık kurulu adaylar listesini belirleyerek, MSK'ya 5o kişiden oluşan aday listesini sundu . Seçim beyanını da hazırlayan KDTP, şimdilik hiçbir parti ve kişilerle uğraşmak istemediklerini ve Türk toplumunun geleceği açısından KDTP bünyesinde tüm soydaş seçmenleri oy kulmak için çağırıda bulundu. 50 kişiden oluşuna KDTP milletvekilleri adayları listesi ilk beş yerinde ise şu ismeler yer almakta;

1 Mahir Yağcılar 2 Enis Kervan 3 Müfera Şinik 4 Rifat Karsaniç 5 Fikrim Damka

KTAP 24 MİLLETVEKİLLİ ADAYI İLE YARIŞACAK Mamuşa'da düzenlenen KTAP MYK toplantısından sonra yapılan açıklama ile milletvekilleri adayları duyuruldu. KTAP 8 Haziran seçimlerinde 24 adayla yarışacak. 8 Haziranda yaraşıcak olan 24 kişilik aday listesinin ilk beş sırasındaki adaylar şunlardır Cemil Luma

MilazimMazrek

Esin sisko

Arif Kera

Adnan Köroğlu

Seçim kamanyası 10 gün sürecek . Kampanya 26 Mayısta başılyacak ve 6 Haziranda sona erecek .

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 8 Haziran Seçimlerinde 31 Siyasi Hareket Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement