Kosova?da AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması Yürürlüğe Girdi - Son Dakika
Güncel

Kosova?da AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması Yürürlüğe Girdi

Kosova?da AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması Yürürlüğe Girdi

Kosova'da AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması Yürürlüğe girdiTuran Kasap / Priştine, 1 Nisan (DHA) - 27 Ekim 2015 yılında AB ile Kosova arasında imzalanan İstikrar ve ortaklık anlaşması bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

01.04.2016 19:09

Kosova'da AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması Yürürlüğe girdi

Turan Kasap/ Priştine, 1 Nisan (DHA) - 27 Ekim 2015 yılında AB ile Kosova arasında imzalanan İstikrar ve ortaklık anlaşması bugünden itibaren yürürlüğe girdi. AB ile Kosova arasında İstikrar ve Ortaklık anlaşmasının yürürlüğe girmesi nedeniyle, Kosova Gümrük Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törende Başbakan İsa Mustafa, bakanlar, Kosova AB temsilcisi Danil Zbogar ve yetkililer hazır bulundu. Törende bir konuşmada bulunan Başbakan İsa Mustafa, 'Kosova Gümrüğü bugünden itibaren 28 Avrupa ülkesi gümrükleriyle eşit olması nedeniyle, bizler için tarihi bir günü oluşturmaktadır' dedi. Törende katılımcılara yaptığı konuşmasında Başbakan Mustafa, Kosova'nın kalkınmasında yeni bir dönemin başladığını belirtti. Başbakan Mustafa, İOA'nın bugün yürürlüğe girmesiyle Kosova, AB? ile sözleşmeli ilişkilerin temelini atıyor. Bu da karşılıklı demokratik ilkelere saygı gösterilmesini, pazarda Avrupa standartlarının uygulanmasını, rekabeti, yasal devleti ve genel mal varlığına saygı gösterilmesini şartlandıracak? dedi. Mustafa, AB ile sözleşmeli ilişkilerin siyasi diyalogun ilerletilmesine, eğitim, istihdam, enerji ve çevre standartlarının düzelmesine ve hukuk devletin güçlenmesine yardımcı olacağını söyledi. Törende Başbakan İsa Mustafa, İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasıyla uyumlu olarak malların gümrüğe tabi tutulmasına ait ilk yegane gümrük belgesini Kosova Gümrük Müdürlüğüne teslim etti ve tebriklerini sundu.

Avrupa Komisyonunun basına sunduğu bildirisinde, AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Komiseri Johannes Hahn, İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasının reformların uygulanmasını destekleyeceğini ve Kosova'ya Avrupa'ya yakınlaşması imkanı sağlayacağını ifade ettikleri belirtiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova?da AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması Yürürlüğe Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement