Kosova'da Görev Yapan Türk Taburunda Devir Teslim Töreni Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Görev Yapan Türk Taburunda Devir Teslim Töreni Yapıldı

Kosova\'da Görev Yapan Türk Taburunda Devir Teslim Töreni Yapıldı

Törende Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu görevini yeni atanan Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu'na teslim etti.

09.09.2014 10:43

Törende Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu görevini yeni atanan Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu'na teslim etti.

Konuşlu olduğu Prizren'deki Sultan Murat Kışlası'nda gerçekleşen devir teslim töreni, Türkiye Cumhuriyeti ve NATO'nun bayrak geçiş töreniyle başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ardından Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'na bir yıldan bu yana komuta eden Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu, Kosova'da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin her türlü destekle Kosova halkının yanında olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Kosova'da 1 yıldır görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu, görevini Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu'na devretti. Törene görevine bir kaç gün önce başlayan KFOR Komutanı İtalyan General Francesco Paolo Figliuolo, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Güvenlik Kuvvetleri komutanları, Prizren ile Mamuşa Belediye Başkanları, Kosova ile Kosova'da Türk kurum ile kuruluş temsilcileri, dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin ardından davetlilere kokteyl verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Görev Yapan Türk Taburunda Devir Teslim Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement