Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'den Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'ya Çağrı - Son Dakika
Güncel

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'den Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'ya Çağrı

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi\'den Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga\'ya Çağrı

14 Ocak eylemleri, 16 Ocak'ta STK'ların protestoları ve 22 Ocak'ta yeniden Vetvendosye hareketinin sınır kapılarında düzenleyeceği eylemin Kosovada gerginliği artırması ve bunun bütün Kosova'ya sıçraması olasılığı Kosova Meclis Başkanı Yakup...

17.01.2012 17:13

14 Ocak eylemleri, 16 Ocak'ta STK'ların protestoları ve 22 Ocak'ta yeniden Vetvendosye hareketinin sınır kapılarında düzenleyeceği eylemin Kosovada gerginliği artırması ve bunun bütün Kosova'ya sıçraması olasılığı Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasnçi'yi harekete geçirdi.

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, ülkede yaşanan son gelişmelerin ardından parlamento içi ile dışında olan tüm siyasi özneleri bir araya toplamak için Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'ya çağrıda bulundu. Krasniçi, Cumhurbaşkanının, diyalog için tüm siyasi özneleri bir araya toplamak konusunda Anayasa yükümlülüğü olduğunu kaydetti.

Yollara dökülmekle sorunların çözülemeyeceğine dikkat çeken Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Vetvendosye Hareketi'nin karşılıklılık tedbirleri konusunda tüm yasal imkanlarını tüketmediğini hatırlattı. Milletvekilleri ile Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Glauk Konjufca'nın gözaltına aılnmasından dolayı üzüntüsünü dile getiren Krasniçi, Kosova Meclisi tarafından oylanan Sırbistan'a karşı karşılıklılık tedbirleri konusunun diyalog ile çözüme bağlanması gereğini ortaya koydu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'den Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'ya Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement