Köylülerden Çevreyi Kirleten Maden Ocağına Tepki - Son Dakika
Güncel

Köylülerden Çevreyi Kirleten Maden Ocağına Tepki

Köylülerden Çevreyi Kirleten Maden Ocağına Tepki

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Maksempınar, Unçukuru, Kuruçeşme ile Korubaşı Mahallesi'nde bulunan maden ocaklarından bazılarının kapasitesini artıracağı iddiası, köylülerin tepkisine neden oldu.

26.12.2015 11:34

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Maksempınar, Unçukuru, Kuruçeşme ile Korubaşı Mahallesi'nde bulunan maden ocaklarından bazılarının kapasitesini artıracağı iddiası, köylülerin tepkisine neden oldu. Maden ocaklarından yayılan tozun 4 mevsim yeşil olan mahallerini beyaza bürüdüğünü çocukları ile her gün toz soluduklarını söyleyen köylüler, tepkilerini açtıkları pankartlarla gösterdi.

Merkez Nilüfer İlçesi'ndeki mermer ocaklarından çevreye yayılan tozlar dört mevsim yeşil olan ağaçların beyaza bürünmesine neden oluyor. Korubaşı Köyü'ndeki bir mermer madeni işletmesinin günlük kapasitesini artırma girişimi tepkilere neden oldu. Köy meydanında toplanan aralarında kadınlar ve çocuklarında bulunduğu kalabalık, maden ocaklarının kapatılması için protesto eylemi yaptı. 'Mermerin tozu öldürür, ormanın yağmuru güldürür', 'Korubaşı ormanına kıymayın', 'Ormanlara dokunmayın', 'Mermer ocağına hayır', 'Yeter artık mermer ocağı istemiyoruz' yazılı pankartlar açan köylüler artık doğaya zarar verilmesine insan sağlığının hiç sayılmasına 'Dur' denilmesini istedi. Katıldığı pratesto eyleminde konuşma yapan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyesi Murat Demir, geçen salı günü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen yetkililerin köylülere, maden ocağının kapasitesini artıracağını söylediğini öne sürdü. Demir, şöyle konuştu:

"Köylüler böyle bir kapasite artışını istemiyor, aksine maden ocaklarının kapatılmasından yanalar. Hazırlanan ÇED Raporu gelirse yasal haklarını kullanmaları için köylülere destek olacağız. Maden ocaklarından çıkan tozlar sadece çevreye zarar vermiyor toz soluyan insanların hayatlarını da tehlikeye düşürüyor."

Murat Demir, köy sakinlerinin benzer eylemlerini bundan sonra da yapmakta kararlı olduklarını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülerden Çevreyi Kirleten Maden Ocağına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement