Köylülerin Hayvan Çiftliği Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Köylülerin Hayvan Çiftliği Tepkisi

Köylülerin Hayvan Çiftliği Tepkisi

Çaycuma'ya bağlı Gökçehatipler ve Güzeloğlu köylerinde yaşayanlar, iki köy sınırındaki hayvanlarını otlattıkları meraya hayvan çiftliği kurulmasına tepki gösterdi.

10.09.2014 14:45  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Gökçehatipler ve Güzeloğlu köylerinde yaşayanlar, iki köy sınırındaki hayvanlarını otlattıkları meraya hayvan çiftliği kurulmasına tepki gösterdi.

Bir bölümü Gökçehatipler, bir bölümü de Güzeloğlu köyleri sınırında olan alana hayvan çifliği kurulması için Çaycuma Milli Emlak Şefliği'nde ihale yapıldı. Köylüler, yıllardır hayvanlarını otlattıkları alanda toplanarak duruma tepki gösterdi. Köylüler, iki köyün ortak kullandığı meranın 2010'da cezaevi yapılacağı gerekçesiyle Milli Emlak Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini, sonra bu karardan vazgeçilip hayvan çiftliği kurulacağını öğrendiklerini söyledi.

Köylülerden Ramazan Derik, dedelerinin döneminden kalma meralarının Milli Emlak tarafından hazine arazisine dönüştürüldüğünü ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Buraya 200 büyükbaş hayvan kapasiteli hayvan çiftliği yapılacak. Biz hayvanlarımızı yıllardır burada otlatıyoruz. Biz vermek istemiyoruz. Biz buna asla izin vermeyeceğiz.  Çünkü bu yerler bize dedelerimizden kaldı, biz de torunlarımıza teslim edeceğiz. Biz hayvanlarımızı burada otlatacağız. Temiz havada durmak istiyoruz. Bir insanın yüzünden köylü mahvolacak, yeşillik gidecek, doğayı öldürecekler." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülerin Hayvan Çiftliği Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement