MOSKOVA, 23 Mart (Xinhua) -- Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Birliği'nin (AB), Rusya ve Belarus'un tahıl ithalatına yönelik gümrük vergilerini arttırma teklifinin haksız ticaret uygulamalarının bir örneği olduğunu söyledi.
Avrupa Komisyonu, Cuma günü erken saatlerde Rusya ve Belarus'tan ithal edilen tahıl, yağlı tohumlar ve bunlardan elde edilen ürünlere uygulanan gümrük vergilerinin arttırılması yönünde bir teklif sunmuştu.
Cuma günü yaptığı açıklamada, "Avrupalı tüketiciler kesinlikle bundan zarar görecektir" diyen Peskov, Moskova'nın birçok alternatif tedarik yolu olduğunu da sözlerine ekledi.
Uzmanların olası kısıtlayıcı önlemleri telafi etmenin yollarını araştırmaları gerekeceğini kaydeden Peskov, teklifi "haksız rekabetin diğer bir açık örneği" olarak nitelendirdi.
Son Dakika › Güncel › Kremlin Sözcüsü: AB'nin tahıl ithalatına yönelik vergi artışı haksız ticaret uygulaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.