Küçük Millet Meclisi Toplantısına, Davetli Başkanlar Katılmadı - Son Dakika
Güncel

Küçük Millet Meclisi Toplantısına, Davetli Başkanlar Katılmadı

Küçük Millet Meclisi Toplantısına, Davetli Başkanlar Katılmadı

İzmir Küçük Millet Meclisi (İKMM), 'Barış sürecine sivil toplumun katkısı' ve 'İzmir'in barış sürecine katkısı' gündemiyle toplandı.

01.03.2013 14:27

İzmir Küçük Millet Meclisi (İKMM), 'Barış sürecine sivil toplumun katkısı' ve 'İzmir'in barış sürecine katkısı' gündemiyle toplandı. Türkiye Küçük Millet Meclisi Koordinatörü Şanar Yurdatapan, İstanbsul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i toplantıda buluşturmayı amaçladıklarını hatırlatarak, "Programları denk düşmediği için olmadı. İnşallah bir dahaki sefere olur" dedi.

İzmir Küçük Millet Meclisi, 'İzmir'in çözüm sürecinin karşında olduğu' yönündeki önyargıları kırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı 1- 2 ve 3 Mart'ta İzmir, Diyarbakır ve İstanbul'da bir araya getirmeyi hedefledi. Ancak bu hedef, başkanların olumsuz yanıtları nedeniyle gerçekleşmedi. İzmir Küçük Millet Meclisi'nin bugün 'Barış sürecine sivil toplum katkısı' ve 'İzmir'in barış sürecine katkısı' konulu toplantısına da, davetli olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, AK Parti İzmir milletvekili Rıfat Sait katılmadı. CHP İzmir milletvekili Musa Çam ise konuşmacı olarak toplantıda yer aldı. Buna karşın, İKMM'nin bugüne kadarki en geniş katılımlı toplantısı gerçekleşti.

'İNŞALLAH BİR DAHAKİ SEFERE'

Türkiye Küçük Millet Meclisi Başkanı Şanar Yurdatapan, toplantının başında belediye başkanları buluşmasının gerçekleşmemesi konusunda açıklama yaptı. Yurdatapan şunları söyledi:

"Barış sürecine sivil toplumun katılımı için İzmir Küçük Millet Meclisi'nden gelen öneri vardı. İzmir'in Diyarbakır'ı, Diyarbakır İzmir'i davet edecek şekilde belediye başkanlarının birbirine evsahipliği yapması önerildi. Ancak bu olmadı. Belediye Başkanlarının programları denk gelmedi. İnşallah bir dahaki sefere olur."

Daha sonra, toplantıya katılanlar, çözüm süreci konusunda görüşlerini açıkladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Millet Meclisi Toplantısına, Davetli Başkanlar Katılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement