Küçükçekmece'ye Baharı Getiren Sergi - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece'ye Baharı Getiren Sergi

Küçükçekmece\'ye Baharı Getiren Sergi

Doğa, manzara, natürmort eserlerin yer aldığı "Kapıda Bahar" adlı Atakent Sanat Grubu Karma Resim Sergisi sanatseverlere kapılarını araladı.

16.03.2013 16:40

Doğa, manzara, natürmort eserlerin yer aldığı "Kapıda Bahar" adlı Atakent Sanat Grubu Karma Resim Sergisi sanatseverlere kapılarını araladı.

Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışına pek çok Küçükçekmeceli sanatseverin yanı sıra sergide eserleri yer alan sanatçılar katıldı.

Büyük bir ciddiyetle ve önemle yürüttüğü kültür sanat çalışmaları için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür eden Atakent Sanat Grubu Başkanı Melike Güvel, "Biz Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde resim kursunda bir araya gelmiş insanlarız. Daha öncesinden sadece birkaçımızın İSMEK' te çalışması vardı. Amacımız resim yapmak ve bunu geliştirmekti. Hocamız Yavuz Balkan, Atakent Sanat Grubu'nu kurmamızda ve bu noktaya gelmemizde bize çok destek oldu. Küçükçekmece Belediyesi'ne ve Aziz Yeniay'a çok teşekkür ediyorum. Aziz Yeniay, kültür sanat alanında dört dörtlük işler yapıyor"dedi.

"13 YIL SONRA KENDİ ATÖLYESİNİ KURDU"

Sergide eseri bulunan Evrim Şener Tok ise, "Bizi böylesi değerli bir hocayla ve İSMEK'le buluşturan Aziz Yeniay'a bende çok teşekkür ediyorum. 13 yıl önce başladım resim yapmaya.

3 yıl İSMEK' le çalıştım. Sonrasında 'Evrim Sanat Atölyesi'ni kurdum. Ev hanımı arkadaşlarıma ve bu işe gönül vermiş insanlara destek olmak istedim. Gittiğimiz kurslar, aldığımız diplomalar bir işe yarasın istedim" diye konuştu.

Yaklaşık yirmi sanatçının 50'ye yakın çalışmasının yer aldığı sergi 5 Nisan'a kadar Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.

ATAKENT SANAT GRUBU

Atakent'te bir araya gelen grup üyeleri sanat alanında ortak çalışmalar yürütmekteler. Yaklaşık yirmi katılımcının elliye yakın resim çalışmasının yer aldığı Kapıda Bahar, grubun ikinci sergisi. Çalışmalarda genellikle doğa, manzara, natürmort ve çeşitli figür anlatımlarının yer aldığı kompozisyonlar ağırlıkta. Sergide, Evrim Şener Tok, Mehtap Yanıkoğlu, Vildan Güzel, Perihan Canoğlu, Salih Oktay Kozal, Sevgi Kratova, İrina Altınelli, Aylin Gıyın, Türkan Başaran, Saliha Ünsal, Engin Paksoy, Semra Özmen Paksoy, Melike Güvel ve onur sanatçısı olarak Yavuz Balkan'ın çalışmaları bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece'ye Baharı Getiren Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement