Küçükkumla'da ve Kumsaz'da Cankurtaran Ekipleri Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Küçükkumla'da ve Kumsaz'da Cankurtaran Ekipleri Göreve Başladı

Küçükkumla\'da ve Kumsaz\'da Cankurtaran Ekipleri Göreve Başladı

Bursa'nın Marmara Denizi kıyısındaki tatil beldelerinde artan boğulma olaylarının önüne geçmek amacıyla Gemlik'in Küçükkumla ve Kumsaz sahilinde 21 kişilik cankurtaran ekibi göreve başladı.

18.06.2012 13:30

Bursa'nın Marmara Denizi kıyısındaki tatil beldelerinde artan boğulma olaylarının önüne geçmek amacıyla Gemlik'in Küçükkumla ve Kumsaz sahilinde 21 kişilik cankurtaran ekibi göreve başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturan botlu cankurtaran timinin, 21 kişilik ekibiyle Gemlik'in Küçükkumla ve Kumsaz sahillerinde göreve başlaması dolayısıyla bölgeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, vatandaşların daha güvenli ortamda denizin keyfini çıkarmaları için gerekli önlemlerin alındığı söyledi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan da sahillerde görev yapacak personelin Mavi Keyif Dalış Cankurtaran Merkezi eğitmeni Hikmet Orakçı'dan 56 saatlik eğitim aldığını anlattı. Özellikle hafta sonları günübirlik tatilcilerin de akın ettiği Küçükkumla'da günboyu botla devriye görevi yapan cankurtaran ekipleri, olası boğulma olaylarına anında müdahale edebilecek.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan cankurtaran ekibine sertifikalarını veren Başkan Altepe, Bursalıların sahillerden daha fazla yararlanmaları için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Başkan Altepe, vatandaşların çalışmalarıyla mutluluğunu ve güvenliğini hedeflediklerini kaydederek, "Donanımlı bot ve geçen yıl 10 iken bu yıl 21'e çıkan eğitimli personelimizle Küçükkumla ve Kumsaz bölgelerinde halkımızın rahatlıkla denize girmelerini sağlıyoruz" dedi.

Başkan Altepe, Gemlik ve Mudanya'daki sahillerin vatandaşlara hizmet vermesi için sahillerdeki ilçe belediyeleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Gemlik Belediyesi Başkanvekili AK Parti'li Refik Yılmaz da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Yılmaz, "Bursamız'ın denize açılan iki kapısından biri olan Kumla'da yazın nüfus 100 bini aşıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıldır görevlendirdiği cankurtaran ekibi ve 2 ayrı botla bölgemiz daha güvenli hale geldi. Bu yıl mahalle afet gönüllülerini de 18 kişilik ekipleriyle bu çalışmaya dahil ettik. Temiz çevre ve can güvenliği hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. - Bursa/ Gemlik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçükkumla'da ve Kumsaz'da Cankurtaran Ekipleri Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement