Kuzen Katili ile Suç Ortağına Ömür Boyu Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Kuzen Katili ile Suç Ortağına Ömür Boyu Hapis Cezası

Kuzen Katili ile Suç Ortağına Ömür Boyu Hapis Cezası

Konya'da geçen yıl, Hanifi Ölmez'i tabancayla öldürüp çöplüğe attıkları iddiasıyla yargılanan dayısının oğlu ile iş ortağına 'ömür boyu' hapis cezası verildi.

17.10.2014 12:10  Güncelleme: 15:27

Konya'da geçen yıl, ikinci el eşya satan 36 yaşındaki Hanifi Ölmez'i tabancayla öldürüp çöplüğe attıkları iddiasıyla yargılanan dayısının oğlu 43 yaşındaki Adnan Çelik ile iş ortağı 57 yaşındaki Şakir Bayraktar'a 'ömür boyu' hapis cezası verildi.

Ölmez'in ensesine tabancayla ateş ederek öldürdüğü öne sürülen Adnan Çelik duruşmada "Ben tavuk bile kesemem. Olay kaza ile oldu" diyerek kendini savundu.

Olay, geçen yıl Ağustos ayında Konya'nın Sarayönü İlçesi'ne bağlı Çeşmelisebil Beldesi'ndeki çöplükte meydana geldi. Çöp dökmeye gelen belediye işçileri, yerde kanlar içinde bir erkeğin yattığını görüp jandarmaya haber verdi.

Olay yerinde inceleme yapan jandarma, başından tabancayla tek kurşunla vurularak öldürülen ve vücudunda morluklar meydana gelen cesedin kimliğini belirlemek için polisle birlikte çalışma başlattı.

Yapılan çalışmada cesedin, 13 Ağustos günü Cihanbeyli İlçesi yakınlarında içinde kan lekeleri olan terk edilmiş 42 CVL 22 plakalı cipin sahibi Hanifi Ölmez'e ait olduğu belirlendi.

POLİS, KANLI ELDİVENDEN YOLA ÇIKTI

Bu sırada terk edilen cipin yaklaşık 100 metre ilerisinde kanlı eldiven bulundu. İnşaatlarda kullanılan eldivenlerin markasından yola çıkıp araştırmasını derinleştiren polis, bunu Şakir Bayraktar'ın satın aldığını saptadı.

Eldivenin satıldığı işyerinin ve çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Şakir Bayraktar'ın eldiveni aldıktan sonra Hanifi Ölmez ve Ölmez'in dayısının oğlu Adnan Çelik'in birlikte cipe binip uzaklaştığını belirledi. Bunun üzerine Şakir Bayraktar ve Adnan Çelik gözaltına alındı.

Şüphelilerden Adnan Çelik polise verdiği ilk ifadesinde, "Araçta seyir halindeyken Hanifi, elindeki tabancayı doldur boşalt yaparak bize doğru şaka amaçlı doğrulttu. Biz de elinden tabancayı alarak şaka böyle yapılır, diye başından bir el ateş ederek öldürdük" dedi.

Şüphelilerin Ölmez'i, öldürdükten sonra cesedi çöplük alana atıp ruhsatsız tabancayı da Cihanbeyli İlçesi girişinde bir taraya gömdükleri, hedef şaşırtmak için de aracı ilçe yakınlarında terk edip, kanlı elbiselerini yeni aldıklarıyla değiştirip otobüsle Konya'ya döndükleri belirtildi. 2 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'TAVUK BİLE KESEMEM' DİYE KENDİNİ SAVUNDU

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Adnan Çelik ve Şakir Bayraktar son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti sanıklardan savunmalarını istedi.

Hanifi Ölmez'in ensesine tek el ateş ederek ölümüne sebep olduğu öne sürülen Adnan Çelik savunmasında "Ben tavuk bile kesemem. Olay günü Hanifi tabancayla şakalaşıyordu bir anda patladı ve kazayla öldü" dedi.

Şakir Bayraktar da savunmasında "Hanifi benim evladım gibiydi. Ben onu en az 20 kez ölümden korudum. O yüzden onu öldürmem söz konusu değildir" diye konuştu. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında her iki sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti önce iki sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Heyet, sanıkların duruşmadaki iyi hallerini göz önüne alarak cezalarını ömür boyu hapse indirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzen Katili ile Suç Ortağına Ömür Boyu Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement