Lübnan siyasetinde sular durulmuyor! Hariri, hükümeti kurma görevinden istifa etti - Son Dakika
Güncel

Lübnan siyasetinde sular durulmuyor! Hariri, hükümeti kurma görevinden istifa etti

Lübnan'da bir türlü sona ermeyen siyasi kriz devam ediyor. Mustafa Edip'in ardından eski başbakan Hariri'ye verilen hükümet kurma yetkisi sonuçsuz kaldı. Hariri, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile anlaşama sağlayamadığı için görevi bıraktığını açıkladı.

15.07.2021 17:21  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'da siyasi ve ekonomik kriz dalgası devam ediyor. Ülkede bir türlü hükümet kurulamamasının ardından yetkilendirilen eski başbakan Saad el-Hariri de başarılı olamadı.Lübnan'da 22 Ekim'de yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad el-Hariri, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile anlaşamadığı için görevi bıraktığını açıkladı.

ÖNCEKİ GÜN KABİNE LİSTESİNİ SUNDU

Hariri'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad el-Hariri, dün kabine listesini Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a sunmasının ardından bugün de Cumhurbaşkanıyla görüştü.

Görüşmenin ardından Başkent Beyrut'ta Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir basın toplantısı düzenleyen Hariri, hükümeti kurma görevini bıraktığını bildirdi.

"UZLAŞMAYA VARMAMIZIN ZOR OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Hariri, "Cumhurbaşkanı Avn'ın tutumu, değişmedi. Cumhurbaşkanı bana uzlaşıya varmamızın zor olduğunu söyledi. Ben de hükümeti kurma görevinden affımı istedim." ifadelerini kullandı.

DOLAR KARABORSADA 20 BİN LİRANIN ÜSTÜNE ÇIKTI

Öte yandan Hariri'nin görevi iade ettiğini duyurmasının ardından dolar, karaborsada ilk kez 20 bin liranın üzerine çıktı.

Hariri, dün teknokratlardan oluşan 24 üyeli kabine listesini Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a sunduğunu açıklamıştı. Lübnan'daki hükümet krizi ve Fransız girişimi

Lübnan siyasetinde sular durulmuyor! Hariri, hükümeti kurma görevinden istifa etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan siyasetinde sular durulmuyor! Hariri, hükümeti kurma görevinden istifa etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement