Macaristanlı Gazetecilerden Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Macaristanlı Gazetecilerden Aa'ya Ziyaret

Macaristanlı Gazetecilerden Aa\'ya Ziyaret

Macaristanlı medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, AA'yı ziyaret etti.

08.12.2014 16:51

Macar medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Türkiye ile Macaristan arasında iletişim ve medya alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesinin teşvik edilmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla düzenlenen program çerçevesinde Türkiye'ye gelen gazetecilere, AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar, Avrupa'daki yapılanması ve 2020 vizyonu hakkında bilgi verildi.

Editör Masası'nda gerçekleşen sunumun ardından misafir gazetecilerin sorularını yanıtlayan AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez, dünyanın birçok yerinde özellikle Ortadoğu'da köklü haber ajanslarını geride bırakarak en fazla haber üreten ajans haline gelen AA'nın hızla büyümesinde, belirlediği 2020 hedefinin sıkı bir şekilde uygulanmasının büyük etkisi olduğunu ifade etti.

Haber Akademisi projesine değinen Öymez, hiçbir personelin savaş muhabirliği eğitimi almadan çatışma bölgelerine gönderilmediğini söyledi.

Macaristan'daki serbest gazeteciler üzerinden ülke gündeminin kesintisiz takip edilip haberleştirildiğini kaydeden Öymez, AA'nın Macaristan ulusal haber ajansı MTI ile anlaşma yaptığını, ortak çalışmalarının bu sayede artacağını belirtti.

Macaristanlı medya kuruluşlarının editör, yönetici ve genel yayın yönetmenlerinden oluşan gazeteci heyeti, daha sonra servisleri gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristanlı Gazetecilerden Aa'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement