Mahalle ve Köy Muhtarları ile Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Mahalle ve Köy Muhtarları ile Bir Arada

Mahalle ve Köy Muhtarları ile Bir Arada

SEDAŞ, Kartepe mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

06.07.2012 10:08

Yunus Bekircan Muhtarlarla yapılan toplantı sonrası ekibiyle ikinci bir toplantı düzenleyerek muhtarların tesis talepleriyle ilgili olarak görev dağılımı yaptı.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) Kartepe ilçesinin mahalle ve köy muhtarları ile işbirliği, koordinasyon, bilgilendirme ve etkin iletişim sağlanması amacıyla Arslan Bey de Fezviye Tezcan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda bir araya geldi.

Yunus Bekircan Muhtarlarımızla etkin iletişim için bir araya geliyoruz sizlerin talep ve önerileriniz SEDAŞ için değerli ve önemlidir dedi.

Kocaeli Valiliği organizasyonu ile Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Arat, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kartepe Merkez ve Köy Muhtarları ile SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, toplantıya 10 SEDAŞ yöneticisi ile birlikte katıldı. SEDAŞ heyeti içinde Şebeke Yapım Müdürü Osman Özer, Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konuk, Dağıtım Merkezleri Müdürü Burhan Ak, Dağıtım Hatları ve Trafoları Müdürü Reşat Karaman, Ar&Ge Planlama Proje Müdürü Tevfik Sınanmış, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Müşteri Hizmetleri Müdürü Orhan Sönmez, Kartepe Müşteri Hizmetleri Sorumlusu Burhan Demirpehlevan, Kocaeli Dağıtım Hatları Başmühendisi İsmail Söğüt, Röle Koordinasyon Başmühendisi Adnan Küçükali ile İlçe Sorumlu Başteknisyenleri de yer aldılar.

Arslan Bey de Fezviye Tezcan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kartepe İlçesi mahalle ve köy muhtarları katılırken, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıcaslan'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda muhtarların soruları ve isteklerinin tek tek dinleneceği ve sonunda SEDAŞ'ın Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan tarafından sorulara yanıt verileceği belirtildi.

Toplantıda en fazla sorular aydınlatma konusuyla ilgili oldu. Yunus Bekircan Kocaelide Mahalle muhtarlıklarıyla birlikte yapılan çalışmanın Kartepe de uygulanmaya başlanacağını belirterek bölgenin genişliği ve mahallelerin yüzölçümününde dikkate alınarak ek ekiplerle Ramazan ayından önce çalışmaların yoğunlaştırılacağını belirtti. Yunus Bekircan parklardaki aydınlatmaların devre dışı bırakılmasının nedeninin de aydınlatma yönetmeliği gereği Belediyelerin park ve bahçelere ait abonelikleri oluşturması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Zeki Aygün, aydınlatmalarla ilgili yönetmelikte değişiklik çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, aydınlatma da tüketilen enerjinin ülke genelinde disipline edilmesi ve kaynakların iyi değerlendirilmesine çalışılıyor. Belediyelerin ve diğer kuruluşların aydınlatma tesislerinin bedelini kendilerinin ödemesi durumunda, maksimum aydınlığın daha az enerji tüketimiyle nasıl yapılacağı hususunda proje çalışmaları olacağı ve Enerji verimliliğinin de mutlaka sağlanacağı bir gerçektir" dedi.

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Arat, aydınlatma konusunda daha önceden bilgilendirilseydik iyi olurdu dedi. Enerji kesintileri hakkında önlem alınması ve daha etkin bir iletişim kurulmasını talep etti.

Toplantıda Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Eşme Ahmediye Muhtarı Muzaffer Kabil, Tepetarla Muhtarı Osman Öztürk, de konuştu. Muhtarlar kendi bölgelerinde talep ettikleri tesislere ait bildirimde bulunurken, bu taleplerinin yerine getirilmesi konusunda Sedaş'ın talepleri sıkı bir şekilde takip edeceğini ve yerinde konuları inceleyeceklerini belirten SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan toplantı çıkışında tehlike arz ettiği belirtilen aydınlatma direğini muhtarla birlikte incelemeye gidileceğini diğer köylere de SEDAŞ yöneticilerinin ekipleriyle en kısa sürede geleceklerini belirtti.

Yunus Bekircan "toplantılardan sonuç almak için buradayız, biz sizlere hizmeti nasıl gerçekleştirebiliriz diye sizleri dinliyor ve taleplerinizi heyet halinde alıyoruz" dedi. Milletvekili Zeki Aygün de Muhtarların ticarethane tarifesinden enerji kullanımı ile ilgili konuyu, tarifeleri yapan ve onaylayan düzenleme kurumu olan EPDK nezdinde takip ettiğini belirtti. Milletvekili Zeki Aygün, Sedaş Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan şikayetleri not aldılar. Yunus Bekircan aldığı notlarla ilgili muhtarları tek tek bilgilendirirken, yerinde incelenmesi gereken konularla ilgili görev dağılımı için SEDAŞ Satış Direktörlüğü hizmet binasında ikinci bir toplantı düzenledi.

Yunus Bekircan "Müşterilerimize ve bu bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımıza hizmet için görev yapıyoruz, muhtarlarımız gerektiğinde beni de 24 saat arayabilirler" diyerek telefon numarasını da verdi.

Zeki Aygün, toplantıları yaparken katılımcıların aklın sesine kulak vermelerini istiyorum, zira duygularımızın sesine kulak verdiğimizde sağlıklı bir iletişim kurulamadığı ortaya çıkıyor, önce şucu bucu olarak değil de birbirimize değer veren ve sevgiyle muhabbetle birbirine bakan ve hizmeti hedefleyen bir yaklaşımla bir araya gelmemiz iletişimde büyük önem taşıyor dedi. Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan da toplantıdan alınan verim ve gösterdikleri ilgi nedeniyle Muhtarlara ayrı ayrı teşekkür ettiklerini belirtti. SEDAŞ Yöneticileri de toplantıya katılan muhtarlara ayrı ayrı teşekkür ederken, toplantı bitiminde Fezviye Tezcan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul yöneticilerinin Lisenin bahçesinde düzenlediği meyva kokteyline katıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mahalle ve Köy Muhtarları ile Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement