Mahkumlar Dim Çayı'nı Temizliyor - Son Dakika
Güncel

Mahkumlar Dim Çayı'nı Temizliyor

Mahkumlar Dim Çayı\'nı Temizliyor

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 10 hükümlü, ücret karşılığında Dim Çayı'nda temizlik işçisi olarak çalışıyor.

05.04.2011 14:10

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 10 hükümlü, ücret karşılığında Dim Çayı'nda temizlik işçisi olarak çalışıyor. Mahkumlar, çay kenarındaki kuru ot ve çöpleri toplayarak temizlik yapıyor.

Alanya Kaymakamlığı'nın talebiyle gerçekleştirilen 'Çevreci Mahkumlar' projesi kapsamında Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan 10 hükümlü, günlük 8 lira ücret karşılığında Dim Çayı'nda 4 gün sürecek çevre temizliğine başladı. Kaymakam Hulusi Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ile Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş, Kestel Belediye Başkanı Demokrat Partili Adem Murat Yücel ve Sosyal Hizmetler Müdürü Çetin Geyik de temizlik yapan mahkumları ziyaret etti.

Mahkumlarla birlikte çevre temizliğine başladıklarını kaydeden Kaymakam Doğan, "Mahkumlara topluma daha faydalı olabilmeleri için verilen çeşitli eğitimlerin yanı sıra çevre eğitimi de veriliyor. Biz de onlara Dim Çayı etrafındaki çöpleri toplatıp Sosyal Yardımlaşma Vakfı bütçesinden ücret veriyoruz" diye konuştu.

MAHKUMLAR DEVLETE KÜLFET OLMAYIP KATKI SAĞLIYOR

Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz, Alanya Kaymakamlığı ile yapılan protokol gereği temizliğin 4 gün süreceğini belirtti. Yavuz, "Protokolün devamında ise sahil ve kalenin temizliği konusunda işbirliği yapacağız. Güzel, temiz ve güvenli Alanya için çalışacağız. Mahkumlar devlete külfet olmayıp katkı sağlıyor. Kendileri için gelir getirici bir olay ve çalıştıkları sürece sigortaları ödendiği için aileleri de sigortadan faydalanıyor" diye konuştu. Vergiden muaf oldukları için düşük maliyetli hizmet verdiklerini belirten Yavuz, "Bizimle çalışan zahmetsiz ve daha ucuza iş yaptırır" dedi.

Çöplerin belediye temizlik araçlarıyla toplanacağını belirten Kestel Belediye Başkanı Yücel ise bu proje sayesinde daha temiz bir doğaya sahip olacaklarını belirtti.

Projede gönüllü olarak bulunduklarını belirten mahkumlardan Engin Ü., "Doğayı seviyorum ortamı görmekten mutluyum. Doğayı kirletenlerle mücadele etmek için buradayız" dedi. Mahkumlarla birlikte mesai bitimine kadar bir infaz koruma memuru da temizlik alanında bekliyor. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkumlar Dim Çayı'nı Temizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement