Mahsur Kalan Yezidileri Tahliye Çalışması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mahsur Kalan Yezidileri Tahliye Çalışması

09.08.2014 15:40

Sincar Kaymakamı Salih: "Sincar Dağı'nda mahsur kalan 10 bin Yezidiyi kurtardık.

Sincar Kaymakamı Meyser Hacı Salih, Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları nedeniyle Sincar Dağı'nda mahsur kalan 10 bin Yezidinin kurtarıldığını belirtti.

Salih, yaptığı basın açıklamasında, Yezidilerin bugün Peşmerge ve Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) açtığı güvenli koridoru kullandığını söyledi.

Kurtarma çalışmasının aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Salih, tahliyelerin hızlandırılması için daha fazla araca ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.  Salih, "Sincar Dağı'nda mahsur kalan 10 bin Yezidiyi kurtardık. Açtığımız güvenli koridordan Suriye'ye götürüyoruz. Oradan da Duhok'un Zaho ilçesine ulaştıracağız" dedi.

Helikopterden dağıtımı sürüyor

Öte yandan Irak'a ait helikopterlerden Yezidilere, içecek ve yiyecek yardımı devam ediyor. Erbil'deki hayır kurumlarının temin ettiği gıda malzemeleri ve içecekler, havadan Yezidilerin bulunduğu alanlara bırakılıyor.

IŞİD, Yezidi Kürtlerin, "Şengal" diye adlandırdıkları Musul'un Sincar bölgesini 3 Ağustos'ta ele geçirmişti. IŞİD'in, saldırısı üzerine Peşmerge çekilmek zorunda kalırken, binlerce Yezidi, Sincar Dağı'nda mahsur kalmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahsur Kalan Yezidileri Tahliye Çalışması - Son Dakika


Advertisement