Makedonya, Bağımsızlığını İzmir'de Kutlayacak - Son Dakika
Güncel

Makedonya, Bağımsızlığını İzmir'de Kutlayacak

Makedonya, Bağımsızlığını İzmir\'de Kutlayacak

Makedonya Büyükelçiliği, Türkiye'de yapılan resmi törenleri bu yıl ilk kez Ankara dışına çıkarak İzmir'de düzenleyecek.

17.09.2012 08:26

Makedonya Büyükelçiliği, ülkesinin bağımsızlık günü kutlamaları kapsamında Türkiye'de yapılan resmi törenleri bu yıl ilk kez Ankara dışına çıkarak İzmir'de düzenleyecek. Başkan Aziz Kocaoğlu'nu 21. bağımsızlık yıldönümü kutlamasına davet eden Büyükelçi Goran Taskovski, bölgedeki diğer illerin vali ve belediye başkanlarının da İzmir'deki kutlamaya katılacağını açıkladı.

Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, İzmir Ticari Ataşesi Alev Süleyman, Ege Makedonya Göçmenleri Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Tezcan ve İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Medat Şenay'la birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Makedonya Cumhuriyeti'nin 21. kuruluş yıldönümü nedeniyle İzmir'de bir resepsiyon düzenleneceğini belirten konuk Büyükelçi, "İlk defa Ankara dışında bir bağımsızlık günü kutlaması yapılıyor. Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'nu davet etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik" diye konuştu. Ziyaret sırasında İzmir'de çok sayıda Makedonya göçmeninin yaşadığını dile getiren Büyükelçi Taskovski, Ticari Ataşe Alev Süleyman'ın çalışmaları sayesinde İzmirli işadamları ile kurulan yakın ilişki ve işbirliğinin ardından gelen talep, ayrıca Makedonya göçmen derneklerinin de katkılarıyla İzmir'de böyle bir bağımsızlık kutlaması düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Büyükelçi Goran Taskovski, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'la birlikte bölgedeki diğer illerin vali ve belediye başkanlarının da bağımsızlık günü kutlaması için İzmir'de olacağını da sözlerine ekledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Makedonya ile güçlü bir bağ ve bütünlük içinde olduklarını belirterek, 6 sene önce Makedonya'yı ziyaret ettiğini, İzmir'deki Makedonya dernekleri ile de sıkı bir ilişki ve işbirliği kurduklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu düzenlenecek bağımsızlık günü etkinliğine de mutlaka katılacağını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Makedonya, Bağımsızlığını İzmir'de Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement