Makedonya?da Coşkulu Kutlama - Son Dakika
Güncel

Makedonya?da Coşkulu Kutlama

Makedonya?da Coşkulu Kutlama

Makedonya'da coşkulu kutlama Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Amerika'da bir yobaz var, Trump isminde Makedonya'da 21 Aralık Türkçe eğitim günü Milli bayram olarak coşkuyla kutlandı.

22.12.2015 11:45

Makedonya'da coşkulu kutlama

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Amerika'da bir yobaz var, Trump isminde

Makedonya'da 21 Aralık Türkçe eğitim günü Milli bayram olarak coşkuyla kutlandı. Makedonya Türk Sivil Teşkilatları Birliği'nin (MATÜSİTEB) organizasyonu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) maddi katkılarıyla düzenlenen kutlama programı için Makedonya'nın her yerinden gelen binlerce kişi Üsküp'te Boris Traykovski spor salonunu doldurdu. Öğretmen, öğrenci, veli, Sivil Toplum Kuruluş üyeleri, Milletvekili, Bakan ve Parti Başkanlarının yer aldığı kutlama salonuna tezahüratlarla Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Nikola Gruevski birlikte girdiler.

Makedonya ve Türkiye Milli marşlarının söylenmesinden sonra kürsüye gelen Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve 78 milyon Türkiye halkının selamlarını getirdiğini söyledi.

21 Aralık tarihinin Makedonya için büyük bir anlamı olduğunu, bugün Türklerin Milli Bayramı olarak ilan edildiğini ifade eden Yalçın Akdoğan: 'Bayramınız kutlu olsun, diliniz ebedi olsun, huzurunuz, mutluluğunuz baki olsun inşallah' dedi.

Bugün Avrupa'da Neonazizm'in hortladığını, yabancı düşmanlığın kol gezdiğini, camilerin kundaklandığını, Türk evlerinin yakıldığını, sözüm ona demokrat geçinen ülkelerde Türkçe'nin eğitimde, medyada kullanılmasına geçit verilmediğini vurgulayan Yalçın Akdoğan, bunlar bütün dünyada yaşanırken Makedonya'nın topyekün yapısı içerisinde hoşgörü mesajları vermesinin önemli olduğunu ifade etti.

'AMERİKA'DA BİR YOBAZ VAR'

'Amerika'da bir yobaz var, Trump isminde' diyen Yalçın Akdoğan, Trump'ın Müslümanları aşağıladığını, yabancı düşmanlığı yaptığını ve bunun medeniyetler çatışması tezine destek vermek olduğunu, IŞİD denen terör örgütünün ekmeğine yağ sürmek olduğunu ve Amerika'nın üzerinde yükseldiği değerlere dinamit koymak olduğunu vurguladı.

'TÜRKÇE, DOSTLUK, HOŞGÖRÜ, KARDEŞLİK DİLİDİR'

'Bütün bunlara karşı biz hoşgörüyü yüceltmek durumundayız' diyen Yalçın Akdoğan, Türkçenin dostluk dili, hoşgörü dili, kardeşlik dili olduğunu söyledi. Yunus Emre'nin dilinden kimseye zarar gelmediğini, Hacı Bektaş Veli'nin dilinden kimseye kötülük gelmediğini, Mevlana Hazretlerinin hoşgörü dilinden başka bir şey çıkmadığını ifade etti.

'TÜRK DİLİ BALKANLARIN ORTAK MİRASIDIR'

Tük dilinin Balkanların ortak mirası olduğunu açıklayan Yalçın Akdoğan, Şemseddin Sami'nin, Mehmet Akif'in bu bölge insanları olduğunu, Yahya Kemal'in de Üsküplü olduğunu hatırlattı.

Konuşmasının sonunda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Sizler burada huzur içinde, mutluluk içindeyseniz bizler de Türkiye'de huzur içindeyiz, Türkiye'de mutluluk içindeyiz. Türkiye bugün bölgesel bir güçse, gücüne güç katıyorsa bütün bu bölgeler güven ve istikrar içinde olabilir' dedi.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski de yaptığı konuşmada, 21 Aralık'ın Türkçe eğitim günü ve milli bayram olarak 9. yılında kutlandığını söyledi. Gruevski,Türk etnik topluluğun Makedonya'da önemli bir yere sahip olduğunu da ifade etti.

Konuşmalardan sonra sahnede yer alan ünlü sarkıcı Mustafa Ceceli coşkuyu doruk noktaya ulaştırdı. Söylediği şarkılara eşlik eden katılımcılar konseri ayakta izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya?da Coşkulu Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement