Manisa'nın İlk Köpek Parkı Hizmette - Son Dakika
Güncel

Manisa'nın İlk Köpek Parkı Hizmette

Manisa\'nın İlk Köpek Parkı Hizmette

TÜM canlıların yaşama hakkına saygı ilkesiyle evcil hayvanlara yönelik örnek projelere imza atan Manisa Belediyesi, Manisa'nın ilk köpek parkını hizmete açtı.

20.07.2012 00:01  Güncelleme: 23:59

Yaklaşık 600 metrekarelik alana kurulan, küçük boy ve büyük boy köpekler için olmak üzere iki bölümden oluşan parkta, 2 adet pet atık ünitesi ve 2 adet de otomatik su kabı yer alıyor.

Manisa Belediyesi tarafından Fatih Parkı'nda kurulan Manisa'nın ilk köpek parkının tanıtımını Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz ve Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin yaptı.

Halka açık olan parklarda hayvan sahipleri ile parkı dinlenmek, eğlenmek ve spor yapmak gibi amaçlarla kullanan vatandaşlar arasında zaman zaman sorunlar yaşanabildiğini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz, "Manisa Belediyesi olarak Fatih Parkı'na getirdiğimiz düzenlemeyle çevre sağlığı, halk sağlığı ve hayvan haklarını göz önüne alarak, oluşabilecek sorunların çözülmesini ve halkın bilinçlenmesini hedefledik. Böylece hem hayvan sahipleri üzerlerine düşen görevleri öğrenebilecekler, hem de diğer vatandaşlarımız rahat ve huzurlu olarak parklarda dolaşabileceklerdir" dedi.

Köpeklerin sosyalleşmesini sağlayacak

Oluşturulan parkın yalnızca köpeklerin tuvaletlerini yapma alanı olmadığının da altını çizen Başkan Yardımcısı Eryılmaz, "Köpek parkı, köpeklerin güvenle sosyalleşebilmesi ile egzersiz yapmalarına ve aynı ortamı paylaşan insanların bir arada olması ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi için uygun bir ortam sağlayacaktır. Yaklaşık 600 metrekarelik alana kurulan bu park küçük boy köpekler ve büyük boy köpekler olmak üzere 2 ayrı bölümden oluşmakta.

Hayvan sahiplerinin köpeklerinin dışkılarını rahatça poşetle almaları ve çöp kutusuna atmaları için 2adet pet atık ünitesi ve hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamaları için de 2 adet otomatik su kabı da konulmuştur. Ayrıca hayvan sahiplerini bilgilendirmek amacıyla da uyulması gereken kuralları gösteren levhalar da bulunmaktadır. Böylece hayvan sahipleri, yasaların kendilerine yükledikleri sorumlulukları da kolayca görmüş olacaklar" diye konuştu.

Sizin hobiniz başkasının fobisi olabilir

Hayvan sevgisinin kurallar doğrultusunda devam ettirilmesi gerektiğini belirten Eryılmaz, köpek sevgisine sahip olan insanlar olduğu gibi köpek korkusu olanlarında olduğuna dikkat çekti. Eryılmaz; "Sizlerin hobisi başkalarının fobisi olabilir. Bu nedenle hayvan severlerden ricamız belediyemiz tarafından yaptırılan bu köpek parklarını kullanmaları" dedi.

Köpek sahipleri memnun

Konuşmaların ardından köpek sahiplerine Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Köpek sahipleri de uygulamadan memnuniyet duyduklarını belirterek, köpek parkını hayata geçiren Manisa Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa'nın İlk Köpek Parkı Hizmette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement