Mardin'de 462 Kilo Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Mardin'de 462 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Mardin\'de 462 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Mardin'de polis ve jandarmanın ortak yaptığı operasyonda 462 kilo esrar ele geçirildi.

07.01.2012 16:03

Mardin'de polis ve jandarmanın ortak yaptığı operasyonda 462 kilo esrar ele geçirildi. Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, uyuşturucuyla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden N.K.'nın daha önceden 'PKK terör örgütü üyeliği ve terör amaçlı propaganda' suçlarından kayıtları bulunduğunu belirterek, "Bu operasyon neticesinde PKK terör örgütüne mali yönden ağır bir darbe vurulmuştur" dedi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığı yapanlara yönelik çalışma yaptı. Teknik ve fiziki takibin yanı sıra yapılan istihbarat çalışmaları yaklaşık 2 ay sürdü. Daha önceden poliste, 'PKK terör örgütü üyeliği ve terör amaçlı propaganda' suçlarından kayıtları bulunan N.K.'nın esrar maddesi alarak nakledeceği belirlendi. Takibe alınan N.K. yönetimindeki otomobil durdurularak aramaya alındı. Araçta, 143 kilo 240 gram kubar ele geçirilirken, N.K. gözaltına alındı.

Soruşturmayı derinleştiren polis ve jandarma, N.K.'nın ele geçirilen uyuşturucuyu Ö.D., V.D. ve A.D.'den satın aldığının tespit edilmesi üzerine Mardin merkeze bağlı Yolbaşı Köyü'nde şüphelilerin evlerine ve eklentilerine baskın düzenledi. Narkotik dedekter köpek 'Tika'nın da kullanıldığı aramalarda gizlenmiş halde 318 kilo 290 gram kubar esrar, 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 15 fişek ele geçirilirken, 3 kişi de gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürü Derviş Kaya, iki operasyonda toplam 461 kilo 530 gram kubar esrar ele geçirildiğini söyledi. Kaya, "Yakalanan şahıslar hakkında yapılan araştırmada N.K. isimli şahsın 'PKK terör örgütü üyeliği ve terör amaçlı propaganda' yapmak suçundan kayıtları olduğu tespit edildi. Bu operasyon neticesinde PKK terör örgütüne mali yönden ağır bir darbe vurulmuştur" dedi.

Polisteki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.K., Ö.D. ve V.D. tutuklanırken, A.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA,NG(GG/CK) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de 462 Kilo Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement