Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, depreme dayanıklı yapılar için tüm malzemelerde olduğu gibi hazır betonun da üretim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde denetlenmesi gerektiğini belirterek, "Bu hususta THBB üyelerinin ürettiği KGS belgeli kaliteli hazır betonun kullanılması büyük önem teşkil ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
Işık, Marmara Depremi'nin 16'ncı yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, depremden korunma yöntemlerine dikkati çekti.
Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşları saygıyla andığını aktaran Işık, Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem bölgelerinde yaşadığını, nerede ne zaman kaç büyüklüğünde deprem olacağının bilinmediğini, umut kaybetmek yerine önlemlerin alınabileceğini, dayanıklı ve sağlam yapılar üretilebileceğini kaydetti.
Işık, tam 16 yıl önce maalesef ihmalkarlığın ve umursamazlığın sonuçlarının çok acı ödendiğini belirterek, THBB olarak Türkiye'de sağlam ve sağlıklı kentleşme yolunda önemli adımlar attıklarını bildirdi.
Başkan Işık, "Depreme dayanıklı yapılar için tüm malzemelerde olduğu gibi hazır betonun da üretim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde denetlenmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu hususta THBB üyelerinin ürettiği KGS belgeli kaliteli hazır betonun kullanılması büyük önem teşkil ediyor" ifadelerini kullandı.
AKUT ile ortak tatbikat
Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinde yer alan Türkiye'de depremin hayatın bir gerçeği olduğuna dikkati çeken Işık, birlik olarak hem üyeleri hem de kamuoyu için depreme dayanıklı yapı tasarımı ve hazır beton uygulamalarını konu alan bilgilendirmeler yaptıklarını aktardı.
Işık, üye şirketlerinin çalışanlarını olası bir depremde acil müdahale edebilmeleri için de eğittiklerini kaydederek, son olarak İstanbul Kalkınma Ajansı'nın deprem sonrasında müdahale kapasitesini geliştirmek amacıyla verdiği fon kapsamında AKUT ile iş birliği içinde üyeleri için bir tatbikat düzenlediklarini anlattı.
THBB Acil Müdahale Gönüllüleri
Açıklamada, proje ve tatbikat ile ilgili bilgilere de yer verildi. Buna göre "İstanbul'da Olası Bir Afet Durumunda İlk Müdahaleyi Yapacak Kurumsal Kapasitenin Oluşturulması" projesi ile İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan almaya hak kazanılan fon ile THBB üyeleri için bir deprem tatbikatı düzenlendi.
Yaşam ve mekan kalitesi yüksek, güvenli İstanbul şehrini oluşturmak amacıyla riskli bölgelerin tanımlanması, afet yönetimi konusunda kurumsal kapasitenin artırılması da proje kapsamında yer aldı.AKUT tarafından THBB üyelerine 128 saatlik 7 farklı başlıkta verilen eğitim (Yangın Güvenliği ve Yangına Müdahale Eğitimi, Kapalı ve Kısıtlı Alan Eğitimi, Yüksekte Çalışma Eğitimi, Afet Organizasyonu, Enkaza Yaklaşma ve Enkaza İlk Müdahale Eğitimi, Teknik Kurtarma Malzemeleri ve Acil Durum Lojistiği Eğitimi, İlkyardım Eğitimi, Acil Durum Yöneticisi Eğitimi) sonucunda tatbikat gerçekleştirildi.
Son Dakika › Güncel › Marmara Depremi'nin 16'ncı Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?