Marmara Kulüplerarası Briç Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Güncel

Marmara Kulüplerarası Briç Şampiyonası Başladı

Marmara Kulüplerarası Briç Şampiyonası Başladı

Türkiye Briç Federasyonu'nun (TBF) düzenlediği, Marmara Kulüplerarası Şampiyonası'nın 1'inci Etabı başladı.

28.04.2012 16:36

Türkiye Briç Federasyonu'nun (TBF) düzenlediği, Marmara Kulüplerarası Şampiyonası'nın 1'inci Etabı başladı. İki gün sürecek etaba katılan 48 takımdan 16'sının eleneceği belirtildi.

Pendik Green Park Otel İstanbul Convention Hall C2 katında bu sabah kayıtların yapılmasının ardından önce kura çekimi yapıldı daha sonra da maçlara başlandı. Türkiye Şampiyonası'nda Marmara Bölgesi'ni temsil edecek takımların belirlenmesini sağlayacak şampiyonanın 3 etabı olduğu açıklandı. Şampiyonanın 1'inci etabına 48, 2'inci etabına 32, 3'üncü etabına da 16 takımın katılacağı öğrenildi.

Şampiyonaya 48 takımdan 400'ün üzerinde briç sporcusu katıldığını anlatan Dünya ve Avrupa Briç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Atay, "İki gün sürecek ilk etaba aralarında briçte Dünya Şampiyonu olmuş Tezcan Şen ile Türkiye Briç Federasyonu Eski Başkanı Fahir Üzümcü'nün de bulunduğu sporcular katılıyor. Galatasaray, TOFAŞ, Sivasspor, Fatih Karagümrük ve Anadolu Briç gibi kulüplerin de yarıştığı bir turnuva bu. Burada alınacak sonuçlarla delegelerin yanı sıra, Zonguldak'ta yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacak takımlar da tespit edilecek" diye konuştu.

2'inci etabın 19 – 20 Mayıs 2012'de Green Park Oteli'nde, 3'üncü etabın da 8 – 9 – 10 Haziran 2012'de Kup Briç Kulübü'nde yapılacağını anlatan Sevinç Atay, "Bu şampiyona briç sporuna gönül verenler için gerçekten çok önemli. Türkiye Şampiyonası'na katılacak ekipler bu şekilde belirlenirler. Bu sene Zonguldak'ta yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda tescilli spor kulüpleri ile lisanslı sporcular katılacak" dedi.

Türkiye Briç Federasyonu'nun 1997'de kurulduğunu hatırlatan Sevinç Atay, spora ilginin her geçen gün arttığını da sözlerine ekledi. - İstanbul/ Pendik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmara Kulüplerarası Briç Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement