Medine Müdafaası Sahnelere Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Medine Müdafaası Sahnelere Taşınıyor

Medine Müdafaası Sahnelere Taşınıyor

Doğu Yakası Sanat ve Efor Prodüksiyon'un ortak yapımı olan "Medine Müdafaası Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa" tiyatro oyunu seyircisiyle buluşuyor.

20.03.2012 14:11

Menan Cinleri'nin yapımcısı tarafından üzerinde 2 yıl çalışılan oyunda geniş bir kadro ve yetkin isimler yer alıyor. Oyunun senaryosu F. Eren Dinler ve Y. Emre Obut tarafından kaleme alındı.

Osmanlı askerleri, 1. Dünya savaşı devam ederken hicaz cephesinde kahramanca savaşmaktadır. Fahreddin Paşa komutasındaki Osmanlı askerleri Kutsal Medine'yi korumak için çölün kavurucu sıcaklığına ve yiyecek sıkıntısına rağmen Medine'yi İngilizlere karşı savunmaktan vazgeçmezler. Fahreddin Paşa, Hz. Muhammed'in kutsal emanetlerini İstanbul'a gönderir ve askerlerine şu konuşmayı yapar: Yiğit Mehmetçiklerim! Gelin hep beraber Alllah'ın ve işte huzurunda huşu ve aşk içinde gözyaşları döktüğümüz peygamber'in karşısında, aynı yemini tekrar edelim... Ve diyelim ki; Ya Rasulullah, biz seni bırakmayız!.. Medine Kalesi Osmanlı'nın savunduğu son kaledir.

Sanatın birçok dalında faaliyetler gerçekleştirmeyi hedefleyen Doğu Yakası, misyon olarak Doğu medeniyetinin zenginliğini sanatın diliyle yeniden yorumlamak ve insanlığın en kadim gerçekliklerinden biri olan 'Doğu'nun ilhamıyla hikayeleri sahnelere taşıyor.

Tarih dizisi-1 başlığında sergilenecek olan Medine Müdafaası oyunuyla tüm tiyatro severleri unutulmaya yüz tutmuş bir tarihi tüm gerçekliğiyle ve heyecanıyla yeniden hatırlamaya davet ediyor…

Oyunun yönetmenliğini Devlet Tiyatrolarında 40'a yakın oyun yöneten Zafer Kayaokay yapıyor. Usta yönetmenin yönettiği başlıca oyunlar; Yaprak Dökümü, İkizler, Yunus Emre, Oyunun Oyunu, Hitit Güneşi.

Oyunun müziklerini ise daha önce Aşk-ı Hürrem, 1453-Sultanlar Aşkına, Efsaneler, Kuvayi Milliye Destanı gibi albümleriyle tanıdığımız Can Atilla yapıyor.

İlerleyen yıllarda doğu metinlerini sahnelemek üzere New York'ta sahne kurmayı da amaçlayan Doğu Yakası Sanat ekibinin bir sonraki oyun projesi ise Aşk/1 başlığında sahnelenecek olan aşkın, zindanların ve rüyaların gerçekliğinde Yusuf ile Züleyha kıssası olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Medine Müdafaası Sahnelere Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement