Mehmet Balık: Deprem Bölgelerindeki Görevlerine Çağrılan Kamu Çalışanlarının İhtiyaçları Acil Şekilde Karşılanmalı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Balık: Deprem Bölgelerindeki Görevlerine Çağrılan Kamu Çalışanlarının İhtiyaçları Acil Şekilde Karşılanmalı

Mehmet Balık: Deprem Bölgelerindeki Görevlerine Çağrılan Kamu Çalışanlarının İhtiyaçları Acil Şekilde Karşılanmalı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, valiliklerin deprem bölgelerindeki kamu personelini göreve çağırmasına ilişkin, “Henüz barınma, gıda ve güvenlik sorunu tam anlamıyla çözülememişken deprem bölgelerinde görev yapan kamu çalışanlarının görevlerine dönmesi, zor şartlar ve hayati tehlike altında yaşaması anlamına gelmektedir. Valiliklerin, deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarının barınma, gıda, güvenlik gibi hayati ihtiyaçlarını acil bir şekilde karşılaması gerekmektedir” dedi.

08.03.2023 16:02  Güncelleme: 16:09

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, valiliklerin deprem bölgelerindeki kamu personelini göreve çağırmasına ilişkin, "Henüz barınma, gıda ve güvenlik sorunu tam anlamıyla çözülememişken deprem bölgelerinde görev yapan kamu çalışanlarının görevlerine dönmesi, zor şartlar ve hayati tehlike altında yaşaması anlamına gelmektedir. Valiliklerin, deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarının barınma, gıda, güvenlik gibi hayati ihtiyaçlarını acil bir şekilde karşılaması gerekmektedir" dedi.

Mehmet Balık, bugün yaptığı yazılı açıklamada, deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarının valilik kararı ile göreve çağrıldığını anımsattı. Henüz barınma, gıda ve güvenlik sorunları çözülmeden kamu çalışanlarının görevlerine dönmesinin hayati tehlike altında çalışmaları anlamına geldiğini belirten Balık, şunları kaydetti:

"Deprem bölgelerinde görev yapan kamu çalışanları, valiliğin kararı üzerine görevlerine geri çağırılmışlardır. Belirtilen valilik kararında, görülen lüzum üzere kolluk kuvvetleri, sağlık hizmetlerini ve 112 Acil çağrı merkezi hizmetlerini yürüten personeller ile kanuni izinliler hariç diğer personeller, 21.02.2023 tarihinden itibaren normal mesaiye geçmişlerdir.

Henüz barınma, gıda ve güvenlik sorunu tam anlamıyla çözülememişken deprem bölgelerinde görev yapan kamu çalışanlarının görevlerine dönmesi, zor şartlar ve hayati tehlike altında yaşaması anlamına gelmektedir. Elbet ki hiçbir kamu çalışanı görevlerini yapmaktan geri durmayacaktır. Ancak bölge şartları dikkate alındığında, hayati öneme sahip ihtiyaçları karşılanmadan kamu kurumlarındaki görevlerini icra etmeleri mümkün değildir. Valiliklerin, deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarının barınma, gıda, güvenlik gibi hayati ihtiyaçlarını acil bir şekilde karşılaması gerekmektedir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mehmet Balık: Deprem Bölgelerindeki Görevlerine Çağrılan Kamu Çalışanlarının İhtiyaçları Acil Şekilde Karşılanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement