Meksika'da Okyanusta Devasa Ulusal Park Oluşturuldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Meksika'da Okyanusta Devasa Ulusal Park Oluşturuldu

25.11.2017 13:33

Meksika'da Revillagigedo Takımadası'nın bulunduğu bölgede okyanusta devasa bir ulusal park oluşturuldu.

Meksika'da Revillagigedo Takımadası'nın bulunduğu bölgede okyanusta devasa bir ulusal park oluşturuldu.

BBC'nin haberine göre, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun imzaladığı kararnameyle düzenlenen park, Pasifik Okyanusu'nda 150 bin kilometrekarelik bir alanı koruma altına alıyor.

" Kuzey Amerika'nın Galapagosu" olarak adlandırılan bölgede tüm balıkçılık faaliyetleri yasaklanacak, donanma birlikleri devriye gezecek.

Bölgede doğal kaynakların çıkarılmasına ve yeni otel inşasına da izin verilmeyecek.

Volkanik San Benedicto, Socorro, Roca Partida ve Clarion adalarını da içeren Revillagigedo Takımadası, vatoz, balina ve deniz kaplumbağaları dahil yüzlerce türe ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meksika'da Okyanusta Devasa Ulusal Park Oluşturuldu - Son Dakika


Advertisement