Altı İlde Eğitime Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

Altı İlde Eğitime Kar Engeli

Altı İlde Eğitime Kar Engeli

Bolu'nun Mengen ilçesi ile, Ordu, Artvin ve Ardahan, Trabzon ve Giresun'un bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir günlük ara verildi.

08.12.2016 01:52  Güncelleme: 10:58

Bolu, Ordu, Artvin, Ardahan, Trabzon ve Giresun'un bazı ilçelerinde okullara bir günlük kar tatili verildi.

HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Bolu ve ilçelerinde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Mengen İlçesi'nde eğitime bir gün ara verildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada kar yağışı nedeniyle Mengen İlçesi'nde eğitime bir gün ara verilmesi kararı alındığını belirtti.

ORDU'DA BİRKAÇ İLÇEDE TATİL

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ordu'da dünden itibaren etkisini gösteren kar nedeniyle Çamaş, Gürgentepe, Korgan, Kumru ve Ulubey ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildi.

Akkuş ilçesinde İMKB YBO ve taşımalı eğitim olmayan okullar hariç taşıma yapılan okullarda, Ünye'de ise Pelitliyatak ve Yenikent Mahalleleri'ndeki okullarda yoğun kar nedeniyle eğitim öğretimin bir gün gerçekleştirilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada, diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

ARTVİN'DE MERKEZ VE İKİ İLÇE

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

ENGELLİ İLE HAMİLELERE İZİN

Açıklamada, ayrıca il merkezi, Borçka ve Murgul İlçelerinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde 08.12.2016 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ARDAHAN'DA DA TATİL OLDU

Ardahan'da yoğun kar yağışı ve soğuk hava ulaşımı aksatıyor. Özellikle çok sayıda yolu kapanan Hanak ve Damal ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, söz konusu ilçelerde köylerle ulaşımın sağlanmadığı belirtildi.

Genelde de aksamaların yaşandığı belirtilen açıklamada, "Şimdilik Hanak ve Damal'da eğitime ara verildi. Eğitim öğretime yarın yeniden başlanacak." ifadeleri kullanıldı.

ARDAHAN-POSOF VE ARDAHAN-ARTVİN YOLLARI KAPANDI

Yoğun kar yağışı ve esintiden dolayı Ardahan- Posof ile Ardahan-Artvin yolları ise ulaşıma kapandı.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, bölgede kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığı vurgulanan açıklamada, "Şimdilik, Ardahan-Posof ve Ardahan-Artvin yollarında ulaşım sağlanmıyor. Yeniden ulaşımın sağlanması için yolda tipinin dinmesi bekleniyor." ifadesine yer verildi.

Karayolları, diğer bütün yollarda kar yağışı ve buzlanmanın olduğunu belirterek, sürücülerin zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istedi.

GİRESUN'DA TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Giresun'un yüksek kesimlerinde ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edilirken, 65 köye ise ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Doğankent, Güce ve Yağlıdere ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Dereli ve Giresun merkeze bağlı Okçu köyünde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

TRABZON'DA TATİL KARARI ALINDI

Trabzon'da bu sabah yüksek özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yaklaşık 150 mahalle yolu ulaşıma kapanırken Düzköy, Köprübaşı, Şalpazarı ve Tonya ilçelerinin tümünde okullar bugün itibariyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altı İlde Eğitime Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement