Mersin'de Otistik Çocuklara 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Otistik Çocuklara 23 Nisan Kutlaması

Mersin\'de Otistik Çocuklara 23 Nisan Kutlaması

Mersin'de otistik çocuklar kendileri için düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında gönüllerince eğlendi.

22.04.2013 17:52

Mersin'de otistik çocuklar kendileri için düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında gönüllerince eğlendi.

Deniz Yıldızı Otizm ile Yaşam Derneği'nin otistik çocuklar için düzenlendiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mezitli Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, Deniz Yıldızı Otizm ile Yaşam Derneği Başkanı Hülya Bozoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Deniz Yıldızı Otizm ile Yaşam Derneği Başkanı Hülya Bozoğlu ise bu tür etkinlikleri 3 yıldır yaptıklarını belirterek, Çünkü bizim çocuklarımızın topluma karışamama gibi bir sorunu var. Aslında çocuklarımız topluma çok rahat karışırız ama toplumdaki ön yargıları aşmakta güçlük çekiyoruz. Bir çok çocuğumuz hiçbir etkinliğe gidemiyor. Bu benim içimi acıtıyor. Çocuklarımızın özgürce, hiç kimsenin horlamadığı, diledikleri gibi eğlenecekleri senede bir iki gün olsun istiyoruz. Dernek olarak arkadaşlarımızla birlikte bunu hazırlıyoruz. Onlarında burada toplanmaları bizi çok mutlu ediyor. Umarım bunu çok daha uzun yıllar devam ettiririz dedi.

Konuşmaların ardından otistik çocuklar çalınan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Milli Eğitim Müdürü ile diğer protokol mensupları, otistik çocuklarla müzik eşliğinde halay çekmesi renkli görüntüler oluşturdu. Zaman zaman karşılıklı oynayan, zaman zaman da dans eden çocuklar, 10'ncü Yıl Marşı'nda ise ellerine Türk bayraklarını alarak hep bir ağızdan söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Otistik Çocuklara 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement