Mersin İdmanyurtlu Mustafa'yı, Futbol Aşkı Ayağa Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Mersin İdmanyurtlu Mustafa'yı, Futbol Aşkı Ayağa Kaldırdı

Mersin İdmanyurtlu Mustafa\'yı, Futbol Aşkı Ayağa Kaldırdı

İzmir'de Karşıyaka ile yaptıkları maçın ardından, geçirdikleri trafik kazasında manken nişanlısı Müge Bayrak'ı kaybeden Mersin İdmanyurdu'nun futbolcusu Mustafa Aydın, 4 ayı yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2.5 yıl süren tedavisinin ardından...

18.02.2013 12:32

İzmir'de Karşıyaka ile yaptıkları maçın ardından, geçirdikleri trafik kazasında manken nişanlısı Müge Bayrak'ı kaybeden Mersin İdmanyurdu'nun futbolcusu Mustafa Aydın, 4 ayı yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2.5 yıl süren tedavisinin ardından mucize gerçekleştirdi. Mustafa Aydın önce hayatta tutundu, ardından ablasının desteğiyle çocuk gibi konuşmayı, hayatı yeniden öğrendi. Şimdi ise, futbolda eski günlerini yakalamak için antrenmanlara başladı. Mustafa Aydın, kendisini ayakta tutan tek aşkı futbola döndüğü zaman kazandığı ilk parayla, ölen nişanlısının annesine ev almak istediğini söyledi.

Kaza, 27 Eylül 2010 günü Narlıdere İstihkam Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı önünde meydana geldi. Karşıyaka ile golsüz biten karşılaşmada Mersin İdmanyurdu futbol takımından 90 dakika stoper olarak forma giyen 24 yaşındaki Mustafa Aydın, maçın ardından İstanbul'dan gelen Rönesans mankenlik ajansına bağlı nişanlısı 21 yaşındaki Müge Bayrak ve bazı futbolcu arkadaşları dolaşmak için dışarıya çıktı. Bir süre Kordon'da dolaşan Mustafa Aydın, daha sonra nişanlısının kız arkadaşını Urla ilçesindeki evine bırakmak için aynı takımda oynayan futbolcu arkadaşı Fatih Egedik'in babasına ait aracı ödünç alarak yola çıktı.

AĞACA ÇARPTI, NİŞANLISI ÖLDÜ

Mustafa Aydın, dönüş yolunda maçtaki yorgunluk ve aşırı hız nedeniyle yönetimindeki 35 HE 088 aracın kontrolünü yitirdi. Yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Müge Bayrak yaşamını yitirdi, Mustafa Aydın ise yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Vücudunda çok sayıda kırık oluşan ve ağır yaralanan, yaşaması mucize denilen Mustafa Aydın, İzmir'de yoğum bakım ünitesinde bir ay tedavi görüp iyileşme sürecine girince ambulans helitopterle İstanbul'daki Medical Park Bahçelievler hastanesine götürüldü.

Burada gözlerini açan, elleri ve ayaklarıyla küçük tepkiler vermeye başlayarak hayata tutunan Mustafa Aydın, sağlık durumundaki olumlu süreç sonrasında daha iyi bir rehabilitasyon tedavisi için bu kez de Ankara'ya GATA'ya sevk edildi.

BEBEK GİBİ YENİDEN BÜYÜDÜ

GATA'da da 4 ay aralıksız süren tedavinin ardından çevresindekileri tanıyan, ellerini kullanan Mustafa Aydın'ın, başına aldığı darbeler sonrasında günlük hayat fonksiyonlarını tamamen unuttuğu ortaya çıktı. Ablası İlknur Yılmaz başta olmak üzere tüm sevenleri, Mustafa'yı bebek gibi yeniden büyütüp yemek yemekten, konuşmaya kadar yeniden eğitimden geçirip öğretti. Kaza anını, oynadıkları Karşıyaka maçını hatırlamayan Mustafa Aydın, uzun süre kendisinden saklanan nişanlısının hayatını kaybettiğini ise ancak 1.5 yıl sonra öğrendi.

TEK HAYALİ FUTBOLA YENİDEN DÖNMEK

Kazanın hemen ardından, hayatta kalması hem doktorları hem de yakınlarınca mucizelere bağlı olduğu söylenen Mustafa Aydın, 2.5 yılda bebek gibi tutunduğu hayatı yeniden öğrendi. Tedavisi sırasında eski yaşamını da hatırlamaya başlayan Mustafa, tek aşkı futbola yeniden dönmek için ise en büyük adımı attı. Günün büyük bir bölümünü geçirdiği spor salonunda bacaklarını kuvvetlendirmek için yüzen, koşan ve ağırlık çalışan Mustafa, eskisi gibi olacağı günlerin çok yakın olduğunu söyledi.

Futbola dönmenin tek hayali olduğunu dile getiren Musafa Aydın, "Sevenlerimin yardımı ve azmimle hayata tutunup bu günlere geldim. Şimdi aynı azimle futbola da döneceğim. Tevavi sürecimde benden gizlenen nişanlımın acı haberi beni çok üzdü. Futboldan kazanacağım ilk parayla da nişanlımın annesine bir ev alıp onun rahat yaşamasını sağlamak istiyorum. Tüm bunlar için futbola döneceğim" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin İdmanyurtlu Mustafa'yı, Futbol Aşkı Ayağa Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement