Mescid-i Aksa'da "Metal Dedektörleri"Nin Yerine "İleri Teknolojik Dedektörler" Konulacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Mescid-i Aksa'da "Metal Dedektörleri"Nin Yerine "İleri Teknolojik Dedektörler" Konulacak

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

– İsrail hükümeti, Mescid-i Aksa'nın girişinde kullanılan metal dedektörlerinin kaldırılmasına karar verdi.

– İsrail hükümeti, Mescid-i Aksa'nın girişinde kullanılan metal dedektörlerinin kaldırılmasına karar verdi.

Kaldırılan metal dedektörlerinin yerine ileri teknolojik dedektörler kullanılacak. Bölgedeki güvenlik kameraları ise kullanılmaya devam edecek.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu yaptığı açıklamada, "Güvenlik organlarının tavsiyeleri doğrultusunda Güvenlik Konseyi metal dedektörlerle yapılan kontrollerin yerine gelişmiş teknoloji ve diğer yöntemlerin kullanılmasını benimsedi" dedi.

Netanyahu'nun açıklamasında hangi tip gelişmiş teknoloji kullanılacağına ise açıklık getirmedi.

Filistinliler Mescid-i Aksa girişindeki güvenlik önlemlerini "İsrail'in bölgedeki kontrolünü arttırma aracı" olarak görüyor. - Stockholm

Kaynak: DHA