ÖSYM, DGS tercih sonuçlarını açıkladı! İşte Dikey Geçiş Sınavı'nın kayıt tarihleri - Son Dakika
Güncel

ÖSYM, DGS tercih sonuçlarını açıkladı! İşte Dikey Geçiş Sınavı'nın kayıt tarihleri

DGS tercih sonuçları için günlerdir heyecanlı bir bekleyiş sona erdi. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'nın yerleştirme sonuçları erişime açıldı. Sınavı kazanan adaylar, kayıtlarını 9 ile 14 Eylül tarihleri arasında yapacak.

07.09.2022 14:32  Güncelleme: 15:05

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) sitesinden yapılan duyuruya göre, 24 Ağustos-1 Eylül'de tercihleri alınan 2022-DGS'nin yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecek.

KAYITLAR 9-14 EYLÜL ARASINDA YAPILACAK

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 9-14 Eylül'de yapılacak. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasından, 8 Eylül'den 12 Eylül saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemleri gerçekleştirilebilecek.

ELEKTRONİK KAYIT SONRASI BELGELER ELDEN TESLİM EDİLECEK

E-kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin internet sitesinde belirtilen belgeleri, ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekiyor.

ÖSYM, DGS tercih sonuçlarını açıkladı! İşte Dikey Geçiş Sınavı\'nın kayıt tarihleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖSYM, DGS tercih sonuçlarını açıkladı! İşte Dikey Geçiş Sınavı'nın kayıt tarihleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement