Meslektaşlarına Çağrı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Meslektaşlarına Çağrı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Meslektaşlarına Çağrı

"Burada Eğitim Bekleyen Öğrencileri Düşünün"

"BURADA EĞİTİM BEKLEYEN ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNÜN"

ŞIRNAK merkeze bağlı Kasrik Beldesi'nde bulunan Meşeiçi Şehit Bülent Deveci İlköğretim Okulu Müdürü Malatyalı Kubilay Barutçuoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, meslektaşlarına Şırnak'ta görev yapmaları için çağrıda bulundu.

Yaşanan törör olaylarıyla gündeme gelen Şırnak'ta Cudi ve Küpeli dağlarının kesiştiği yerde bulunan Kasrik Beldesi'nde 9 yıldan beri öğretmenlik yapan Malatyalı Kubilay Barutçuoğlu, Şırnaklı çocukların eğitime ihtiyacı olduğunu söyledi. Şırnak'ın diğer kentler gibi sosyal bir yaşamı olmadığını belirten Barutçuoğlu, batı şehirlerinde kaybolan insani değerlerin Şırnak'ta henüz tükenmediğini ifade etti. Yaklaşık 2 bin nüfusu olan Kasrik Beldesi'ndeki Meşeiçi Şehit Bülent Deveci İlköğretim Okulu'nda 9 yıldan beri öğretmenlik yaptığını dile getiren Barutçuoğlu, "Üniversitelerde yeni mezun olmuş meslektaşlarıma çağrıda bulunmak istiyorum. Büyük şehirlerdeki sosyal hayatı belki burada bulamayabilirsiniz. Ama büyük şehirlerde bitmiş insani değerler, burada hala kaybolmamış. Size evinin kapısını açan insanları burada göreceksiniz. Yatacak yer arayan öğretmene, kendi evini boşaltıp veren insanları göreceksiniz. Hastalandığınızda kendi arabasıyla sizi 300 kilometre ötedeki Diyarbakır'daki hastaneye götürecek insanlarla kalacaksınız. Çoğu zaman kapımı kilitlemem, arabamın kapısını kilitlemediğim günleri biliyorum. Burada görev yapmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Meşeiçi Şehit Bülent Deveci İlköğretim Okulu'nda 8 dersliğin bulunduğunu anlatan Barutçuoğlu, 732 öğrenciye 21 öğretmenle eğitim vermeye çalıştığını kaydetti.

Sosyal anlamda her kentin aynı seviyiye geldiğini belirten Barutçuoğlu, "Türkiyemiz yavaş yavaş değişiyor. Her ilimiz aynı seviyeye geliyor. Sosyal hayatın dışında burada eğitim bekleyen ilkokul öğrencilerini düşünün. Buradaki çocukların da bu ülkenin vatandaşı olduğunu, bu çocukların eğitime muhtaç olduğunu düşünürseniz burada kalabilirsiniz. 2 yıl önce kardeşim de üniversiteyi bitirdi ve ilk tercihini Şırnak'a yaptı. O da 2 yıldan beri burada görev yapıyor. Öğretmenler için nerde görev yaptığı önemli olmaması gerek. Önemli olan görev yaptığı yerde eğitime muhtaç çocukların olmasıdır." dedi.

Kaynak: DHA