Mhk Başkanı Müftüoğlu Evet, İlk Yarıda Hakem Hataları Sonuca Etki Etti -1 - Son Dakika
Güncel

Mhk Başkanı Müftüoğlu Evet, İlk Yarıda Hakem Hataları Sonuca Etki Etti -1

Mhk Başkanı Müftüoğlu Evet, İlk Yarıda Hakem Hataları Sonuca Etki Etti -1

Mhk Başkanı Müftüoğlu Evet, ilk yarıda hakem hataları sonuca etki etti Avrupa'da en çok faul yapılan lig Türkiye Ligi Ahmet Çakar ile Cüneyt Çakır'ın sayıları artmadıkça, başarıdan söz edilemez 2015-2016 TFF Kış Hakem Semineri futbol ailesinin büyük bir çoğunluğunun katılımı ile Antalya'da yapıldı.

07.01.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhk Başkanı Müftüoğlu Evet, ilk yarıda hakem hataları sonuca etki etti

Avrupa'da en çok faul yapılan lig Türkiye Ligi

Ahmet Çakar ile Cüneyt Çakır'ın sayıları artmadıkça, başarıdan söz edilemez

2015-2016 TFF Kış Hakem Semineri futbol ailesinin büyük bir çoğunluğunun katılımı ile Antalya'da yapıldı.

Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Beden Terbiyesi Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereria, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig Kulüp Başkanları, kısacası Futbol Ailesi'nin büyük bir çoğunluğu törende hazır bulundu.

Ahmet Çakar ile Cüneyt Çakır'ın sayıları artmadıkça, başarıdan söz edilemez

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ilk yarıdaki hakem hatalarını 5 başlıkta topladıklarını söyledi. Bazı maçlarda hakem kararlarının sonucu etkilediğini, bu hataların hakemler var oldukça devam edeceğini ifade etti ve salondakilere bir hatalar klıbi izlettirdi. Müftüoğlu geçen sezon yaşanan hakem hataları ile bu sezonun ilk yarısındaki hata oranının aynı olduğunu da açıkladı. MHK Başkanı, son 40 yılda sadece iki hakemin Dünya arenasında görev yaptığını, Ahmet Çakar ile Cüneyt Çakır'ın sayılarının artmadıkça, başarıdan söz edilemeyeceğini vurguladı.

Avrupa'da en çok faul yapılan lig Türkiye Ligi

Müftüoğlu ayrıca Futbol Ailesi'ne Şampiyonlar ve UEFA Ligi'nde yapılan hakem hatalarını çeşitli görüntülerle izlettirdi. Müftüoğlu sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde hakem hatalarının olacağını, ikinci yarı itibarıyla basit hakem hatalarına tölerans gösterileceği için oyunun daha çok kora-kor geçeceğini belirtti ve Avrupa'da en çok faul yapılan ligin Türkiye olduğunu söyledi. Bunun için de töleransa izin vereceklerini bildirdi.

İlave yardımcı hakem sayısını 12'ye düşürdüklerini ve bu uygulamanın devam edip etmeyeceğine sezon sonu karar vereceklerini söyleyen Müftüoğlu, UEFA Hakem Eğitmeni Jaap Uijlenberg'in sezon sonunda yolların ayrılacağını açıklamasıyla salonda hakemler ayağa kalkarak alkışladı. Öte yandan Müftüoğlu, Süper Lig'e katılan 5 genç hakemi futbol ailesi ile tanıştırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mhk Başkanı Müftüoğlu Evet, İlk Yarıda Hakem Hataları Sonuca Etki Etti -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement