Milli Eğitim Bakanlığı E-sınav Sayısını Artıracak - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı E-sınav Sayısını Artıracak

MEB, e-sınav olarak pilot çalışması yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı'nda elde edilen başarı sonrası sınav merkezi sayısını artıracak.

21.02.2015 11:55  Güncelleme: 12:29

MEB, e-sınav olarak pilot çalışması yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı'nda elde edilen başarı sonrası sınav merkezi sayısını artıracak.

İKİNCİ SINAV MERKEZİ AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süredir Ankara'da pilot uygulama olarak, Beşevler Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde, elektronik ortamda yapılan MTSK Sınavında verimli sonuçların alınması üzerine Başkent Öğretmenevinde ikinci bir sınav merkezi açılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, e-sınav merkezlerinin Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kanalıyla tüm illere yaygınlaştırılacağını söyledi.

VATANDAŞ EN UYGUN ZAMANDA SINAVA GİRME ŞANSI ELDE EDİYOR

E-Sınav uygulamasının maliyetleri düşürdüğünü ve sınav güvenliğini artırdığını belirten Kurt, "Kamuoyumuzun da malumu olduğu üzere e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda yapıldığı sınavlar. Belirlenen merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde 'e-Sınav randevu sistemi' üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılıyor. Vatandaşımız kendisi için en uygun zamanda sınava girme şansı elde ediyor. Ayrıca girdiği sınavın sonucunu hiç beklemeden hemen sınav sonunda öğreniyor. Bakanlık olarak e-sınavlarla birlikte zaman kazanacağız sınav maliyetini düşüreceğiz, sınav uygulamalarının güvenliği artacak, riskler azalacak" dedi.

"TEKNOLOJİNİN TÜM İMKANLARINI EĞİTİM HİZMETİNE SUNACAĞIZ"

Geleceğe yönelik planlamalarında tüm sınavların hatta ders yazılılarının bile elektronik yolla yapılmasının yer aldığını anlatan Kurt, "Bakanlık olarak atılımlarımıza devam edeceğiz. Teknolojinin tüm imkanlarını eğitimin hizmetine sunacağız, gelişen teknolojiye bağlı olarak başta merkezi sınavlar olmak üzere tüm sınavların e-sınav yöntemiyle yapılması için altyapı sağlayacağız. Ulusal düzeyde yapılan sınavlar, uluslararası standartlara uygun şekilde kademeli olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı E-sınav Sayısını Artıracak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanlığı E-sınav Sayısını Artıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hayatınız Sınav:
    Ne yani kamyonculara kpss mi uygulayacaksınız, yıllardır okuma yazma bilmeyen adamlar kamyoncu. . . abartmayın sınavı pratiktir öğrenmek. 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement