Mısır'da 25 Ocak Devriminin 3'üncü Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 25 Ocak Devriminin 3'üncü Yıl Dönümü

Mısır\'da 25 Ocak Devriminin 3\'üncü Yıl Dönümü

Darbe karşıtları İskenderiye ve Şarkıyye'de gösteri düzenledi.

25.01.2014 10:34

Mısır'da darbe karşıtları İskenderiye ve Şarkıyye illerinde gösteri düzenledi.

Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye'de düzenlenen gösteride "Halk rejimin yıkılmasını istiyor", "Şehitlerin hakkını koruyacağız", "Tek yumruk halinde meydanalara geri döneceğiz" gibi sloganlar atılarak, üzerinde "Rabia" işareti bulunan dövizler taşındı.

İskenderiye'de sabahın erken saatlerinden bu yana bütün polis merkezleri, hapishaneler ve güvenlik merkezleri çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, çevre yollar trafiğe kapatıldı.

Öte yandan Nil Deltası'nda bulunan Şarkıyye ilinde de darbe karşıtları insan zinciri eylemi düzenledi. "Rabia" işareti bulunan dövizler taşıyan eylemciler dünkü gösteriler sırasında güvenlik güçlerinin sert müdahalesi nedeniyle meydana gelen ölümleri protesto etti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin 3. yıl dönümü münasebetiyle Cumartesi gününden başlayacak ve 18 gün devam edecek gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Mısır'da dün düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde 24 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirilmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 25 Ocak Devriminin 3'üncü Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement