Mısır'da darbe karşıtlarının, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinin yargılanmasını protesto etmek amacıyla insan zinciri oluşturduğu belirtildi.
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifakı'n "Şehitlere vefa için dik duruş" haftası etkinlikleri kapsamında, Şarkiyye ilinde Mursi'nin doğduğu El-Adve köyünden önünden geçen Hehye-Ez-Zagazig yolunun kenarında, Mursi ve İhvan yetkililerinin yargılanmasını protesto etmek amacıyla insan zinciri oluşturuldu.
Rabia işaretleriyle Mursi'nin ve gösteriler esnasında öldürülen eylemciler ile tutuklananların fotoğraflarını taşıyan göstericiler, darbenin ardından işbaşına gelen yönetim aleyhine slogan attı.
Öte yandan, Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi yanlıları Mursi ve İhvan yetkililerinin "İttihadiye Olayları" nedeniyle bugün yargılanacağı Kahire'deki Polis Akademisi önünde gösteri düzenledi.
"Halk İhvan'ın yargılanmasını istiyor", "Yaşa Sisi", "İhvan idam edilsin" şeklinde sloganlar atan göstericiler, ordu yanlısı marşlar söyledi. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.