Mısır'da Tren Seferleri Yeniden Başladı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Tren Seferleri Yeniden Başladı

Mısır\'da Tren Seferleri Yeniden Başladı

Rabiatul Adeviyye ve Nahda Meydanları'na kanlı müdahalenin ardından durdurulan Yukarı Mısır bölgesindeki tren seferleri, 100 gün sonra yeniden başladı

23.11.2013 13:14

Mısır'daki Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarına kanlı müdahalenin ardından askıya alınan Yukarı Mısır bölgesindeki tren seferlerinin yeniden başladığı bildirildi.

Mısır Devlet Demiryolları Başkanı Hüseyin Zekeriya Faddali, düzenlediği basın toplantısında, başkent Kahire ile ülkenin güneyindeki Asvan arasında 100 gündür askıya alınan tren seferlerinin kısmi olarak yeniden başlaması yönünde karar alındığını ifade etti.

Faddali, "Kahire ile Asvan arasında günlük 14 trenin çalışması öngörülüyor. Bunlardan 7'si Kahire'den Asvan'a, diğerleri ise Asvan'dan Kahire'ye sefer yapacak. Kahire'den Asvan'a seferler bugün başlarken, ters istikametteki seferler ise yarın gerçekleşecek" dedi.

Mısır ordusu ve polisin de sözkonusu tren seferlerinin kısmi olarak yeniden başlamasına onay verdiğini kaydeden Faddali, "Önümüzdeki günlerde tren seferleri ülkedeki emniyet ve istikrar elverdiği ölçüde aşamalı olarak arttırılacak" diye konuştu.

Hüseyin Faddali, yük trenlerinin seferinin ise 15 Eylül'de başladığına işaret ederek, "Kahire-Asvan yük tren seferleri eylülün ortalarında başlamıştı ancak bu seferlerde muhtemel terör saldırısı endişesiyle petrol ürünleri taşınmıyordu. Emniyet güçleri, yaklaşık 3 aydır askıya alınan petrol ürünleri nakliyatının gelecek cumartesi başlamasını onayladı" ifadesini kullandı.

Ülkenin güney kesimindeki kentleri kapsayan Yukarı Mısır bölgesi (Güney Mısır) demiryolu hattının ana durağı olan Mısır İstasyonu, tren seferlerinin yeniden başladığı ilk gün yoğun güvenlik önlemlerine tanık oldu. Emniyet güçlerinin yanı sıra , kadın polis memurları, bomba imha uzmanları ve polis köpekleri yolcuların güvenliğini sağlamak için istasyonda ve vagonlarda konuşlandı.

Mısır'da askeri yönetim tarafından güvenlik gerekçesiyle durdurulan kuzey bölgesi tren seferleri 22 Ekim'de yeniden başlamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Tren Seferleri Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement