Muğla Hdp'den Bodrum'da Enerji Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Muğla Hdp'den Bodrum'da Enerji Çalıştayı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen enerji çalıştayının ikincisi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

13.01.2018 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen enerji çalıştayının ikincisi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı. HDP tarafından, Tunceli'nin ardından Bodrum'da da enerji çalıştayı düzenlendi. Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'ndeki çalıştaya; HDP MYK Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, HDP Muğla eş başkanları ve Bodrum eş başkanları ile birlikte partililer, çevreciler, ekolojistler ve uzmanlar katıldı. Açılış konuşmalarının ardından uzmanlar, 'Enerji politikalarının ekonomi politiği', 'Enerji ve yerelin ekolojisi', 'Enerji ve yaşam', 'Enerji politikaları ve yaşam üzerindeki baskısı' konularını masaya yatırdı.

Çalıştayda 'Ekoloji politik perspektifle yaşamı kurmak' konusunda konuşma yapan Prof. Dr. Üstün, "Maksadımız çok net ekolojiyi kavramak ve kendi yapımızın içinde içselleştirmek. Yaşadığımız alanlarda şu an kafaları en çok enerji karıştırıyor. Biz bunu biraz daha irdeleyelim dedik. Ekolojiye bir de enerji perspektifiyle bakalım, bunu tartışalım, anlamaya çalışalım dedik. Ekoloji, bizim tüzüğümüzde programımızda yazılı birkaç satır değil. Ekoloji bir yaşam şekli ve bu yaşam şekli aslında politik süreçlerle hayata geçirilebilir" dedi.

Çalıştay kapsamında yarın (pazar) ise 'Ekoloji politik meşruluk', 'Yenilenebilir enerji üretimi tanıklarının mücadelesi', 'Siyasi süreçten ekoloji için mücadeleye ve yeni yaşamda enerji' konuları masaya yatırılacak.

Muğla Hdp\'den Bodrum\'da Enerji Çalıştayı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Hdp'den Bodrum'da Enerji Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement