Muhtarlık Kavgasında İki Kişiyi Yaralayan Zanlı Adliyede - Son Dakika
Güncel

Muhtarlık Kavgasında İki Kişiyi Yaralayan Zanlı Adliyede

Muhtarlık Kavgasında İki Kişiyi Yaralayan Zanlı Adliyede

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin Hamzafakıhlı Mahallesi’ne yeni seçilen iki azayı silahla vurarak yaralayan eski muhtarın oğlu yakalanarak adliyeye çıkarıldı.

02.04.2014 14:10

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin Hamzafakıhlı Mahallesi'ne yeni seçilen iki azayı silahla vurarak yaralayan eski muhtarın oğlu yakalanarak adliyeye çıkarıldı.

Hamzafakıhlı Mahallesi'nde seçimi kaybeden muhtarın oğlu Ersin D. (45),

yeni seçilen muhtar azası Sezgin Karataş (38) ile İsmail Kara'yı (44) dün akşam saat 18.00 sıralarında silahla yaralayarak kaçtı. Olayın faili olarak aranan eski muhtarın oğlu Ersin D., gece arkadaşı Turgay O.'nun kullandığı 67 UC 784 plakalı araçta yakalandı. Gözaltına alınan Ersin D. ile Turgay O., bugün öğle saatlerinde adliyeye getirildi.

Adliye önünde bekleyen Ersin D.'in babası Hamzafakıhlı Mahallesi eski muhtarı Mecit D., kavganın muhtarlık seçimlerinden değil oğlu ile yaralılar arasında uzun süredir devam eden otobüs hattı tartışmasından kaynaklandığını iddia etti. Oğlu Ersin D.'nin tahrik edildiğini ileri süren Mecit D., şöyle konuştu: "Ben 10 yıllık muhtarım. Bu olayın sebebi muhtarlık seçimiyle ilgili değil. Sebebi, daha önce halk otobüsleri ile ilgili bazı konuların yaşanmış olması, 'İşte biz böyle alırız, biz böyle yaparız' gibi karşı tarafın oğlumu sürekli tehdit etmesi, üzerinde baskı yapması. Tabii ki ben mal sahibiyim ama neticede benim de oğlumdur. Burada, onun da zoruna giden olaylar oluyordu. Seçimin son günü benim muhtarlık görevimin bitiminde olay yerinden hastaneye kaldırıldığımda oğluma bilek sallayarak 'Biz böyle yaparız' gibi oyunlar oynayıp üzerine yürümüşler. Olayın nasıl olduğunu, nerede olduğunu bilmiyordum. Olay olduktan sonra jandarma yetkililerinden öğrendim. Bunun muhtarlıkla ilgili olmadığını, araçla ilgili olduğunu biliyorum."

Muhtarlığın bir hizmet yarışı olduğunu anlatan Mecit D, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hizmeti ben değil o arkadaşım yürütecek. Neticede bu hizmet birilerinin elinde yürüyecek. Ben kesinlikle üzgün değilim. O arkadaşımı tebrik ederim. Kimse bu olayı seçimle ilgili yorumlamasın. Olay bundan 1,5- 2 yıl öncesinden gelen bir sorun. Belediyemizin vermiş olduğu halk otobüsü ile ilgili mevzudan kaynaklandı. Karşı tarafın sürekli tehditler, tahrikleri vardı. Oğlumda sorunlu zaten. Hazmedemedi demek ki bu konuyu. Bu hale kadar getirdiler. Sebep olan kendileridir. Olayın böyle olmasını istemezdim, üzgünüm."

Adliyeye çıkarılan zanlılar Ersin D. ile Turgay O. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muhtarlık Kavgasında İki Kişiyi Yaralayan Zanlı Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement