Muş Müftülüğü Başvaizi Abdulhak Akpolat, "Birlik ve beraberliğin olmadığı toplumlarda haktan, hukuktan, güçten ve kuvvetten bahsetmek adeta imkansızlaşır." dedi.
Akpolat, yaptığı yazılı açıklamada, birlikleri bozulmuş toplumlarda anarşi, huzursuzluk, haksızlık ve istikrarsızlığın hakim olduğunu belirtti.
Tevhid inancına dayanan İslam dininin, kaynaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberliğe verdiği önemden dolayı dünyada hızla yayıldığını anımsatan Akpolat, "Bu anlayışla hareket eden topluluklar tarihte büyük medeniyetlerin ortaya çıkmasına vesile olmuşlar. Birlik ve beraberlikten yoksun olanlar ve sonradan birlikleri bozulanlar ise ayakta duramayarak dağılmış, benliklerini kaybetmişlerdir. Bu nedenle dinimiz birlik ve beraberlik anlayışına büyük önem vermiştir." ifadelerini kullandı.
Birlik ve beraberlik temelleri üzerine kurulan İslam medeniyetinin devamının gelecek nesilleri bu duygularla yetiştirmekten geçtiğini vurgulayan Akpolat, şunları kaydetti:
"Birlik ve beraberliğin olmadığı toplumlarda haktan, hukuktan, güçten, kuvvetten bahsetmek adeta imkansızlaşır. Birlikleri bozulmuş toplumlarda anarşi, huzursuzluk, haksızlık ve her yönüyle istikrarsızlık hakim olur. İnsanlık, sonu belli olmayan kargaşa ve buhranlarla karşı karşıya kalır ki bunu düşünmek bile insana kaygı verir. Bundan olacak ki İslam dini, birlik ve beraberliğe büyük önem vermiştir. Önceki topluluklardan ibret almamız ve onların düştükleri hatalara düşmememiz lazım. Birlik ve beraberlikleri bozulmuş, imani ve ameli değerleri yıkılmış, dini ve ahlaki değerleri sarsılmış, sevgi ve kardeşlik bağları kopmuş bir milletin ayakta durduğu tarihte görülmemiş ve görülmesi de beklenemez. Bu sebeple toplumsal bir gelişme istiyorsak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek zorundayız. Gün, birbirimize kenetlenme, kardeşliğimizi perçinleme, dayanışma, birlik ve dirlik günüdür."
Son Dakika › Güncel › Muş Müftülüğü Başvaizi Akpolat Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?