Muş'ta Donan Su Borularını Açmak İçin 10 Kişilik Ekip Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Donan Su Borularını Açmak İçin 10 Kişilik Ekip Kuruldu

Muş\'ta Donan Su Borularını Açmak İçin 10 Kişilik Ekip Kuruldu

Şiddetli soğukların hüküm sürdüğü Muş'ta, donan su borularını açmak için belediye 10 kişilik ekip kurdu.

06.01.2012 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiddetli soğukların hüküm sürdüğü Muş'ta, donan su borularını açmak için belediye 10 kişilik ekip kurdu. Ekip, ev ve işyerlerinde soğuk nedeniyle donan su borularını yaktıkları ateşle ısıtarak açıyor. Belediye Başkanı Necmettin Dede, vatandaşları özellikle geceleri muslukları az miktarda açık bırakmaları konusunda uyardı.

Belediye Başkanı AK Partili Necmettin Dede, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi nedeniyle su şebekesinde yer yer donmalar meydana geldiğini bildirdi. Eski kışların geri döndüğünü söyleyen Başkan Dede, şebekenin ev ve işyeri bağlantılarında donmaları açması için Belediye bünyesinde 10 kişilik bir ekip oluşturduklarını belirtti. Belediye Başkan Necmettin Dede, "İçme suyu şebekesinin donmaması için vatandaş yatmadan önce evdeki musluğu damlayacak şekilde açık bırakmaları gerekir. Ayrıca boruların etrafını sarmaları yararlı olur. Soğuk yüzünden patlayan su sayaçları büyük bir külfet oluşturuyor" dedi.

Öte yandan mazotla çalışan minibüs, otobüs, kamyon ve TIR gibi taşıtların yakıt depolarında da donmalar oluşuyor. Taşıtları çalıştıramayan sürücüler, ateş yakmak zorunda kalıyor. - Muş/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Donan Su Borularını Açmak İçin 10 Kişilik Ekip Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement