Muş'ta Hasta Kurtarma Çalışması - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Muş'ta Hasta Kurtarma Çalışması

Muş\'ta Hasta Kurtarma Çalışması
07.02.2007 12:02

Muş'un Korkut İlçesi'nin Karakale Beldesi'ne Bağlı Mollababa Köyü'nde Yüksek Tansiyon Sebebiyle Beyin Kanaması Geçiren Bir Vatandaş, Güçlükle Hastaneye Ulaştırıldı.

Muş'un Korkut İlçesi'nin Karakale Beldesi'ne bağlı Mollababa Köyü'nde yüksek tansiyon sebebiyle beyin kanaması geçiren bir vatandaş, güçlükle hastaneye ulaştırıldı.

Hastayı kurtarmak için Mollababa Köyü'ne giden ambulans kaza geçirince, Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait kar motoruyla Karakale Beldesi'ne getirilen hasta, istenen ikinci ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne ulaştırılabildi.

Hayvanlara yem verirken aniden fenalaşan ve yakınları tarafından baygın bir şekilde bulunan Fadıl Aktaş (70) isimli vatandaş, uzun uğraşlar sonucu hastaneye ulaştırıldı. Yakınlarının cep telefonuyla Karakale Belediyesi'ni arayarak yardım istemesinin ardından İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ve 112 Acil Servis'e belediye yetkilileri tarafından haber verildi. İhbarı aldıktan sonra Mollababa Köyü'ne ulaşarak kar motoruyla hastayı alan İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, daha sonra hastayı arazili araca bindirip ilk müdahale için Karakale Sağlık Ocağı'na getirdi. Karakale Sağlık Ocağı'nda yapılan ilk müdahalenin ardından hastayı kurtarmaya gelen ilk ambulansın yolda kaza yapması sebebiyle istenen ikinci ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne ulaştırılan Fadıl Aktaş tedavi altına alındı.

Muş Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirlenen Fadıl Aktaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Babasının aniden fenalaştığını anlatan Nihat Aktaş, "Babam hayvanlara yem veriyordu. Birden karın üzerine yığılıp kaldı. Baygın şekilde karın üzerinden kaldırdığımızda kendinde değildi. Sivil Savunma ekipleri gelerek kızakla babamı köyden aldı. Yolumuz kapalı olduğu için babamı kendi imkanımız ile hastaneye getiremedik" dedi.

(KT-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Hasta Kurtarma Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement