Muşlu Yorgancı 41 Yıldır Genç Kızlara Yorgan Dikiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Muşlu Yorgancı 41 Yıldır Genç Kızlara Yorgan Dikiyor

26.08.2016 11:47

Hasköy İlçesinin Umurca köyünde yorgancılık yapan Fatma Sezgin (62), 41 yıldır genç kızların çeyizlerinin vazgeçilmezi yorgan ve döşekleri hazırlıyor.

Hasköy İlçesinin Umurca köyünde yorgancılık yapan Fatma Sezgin (62), 41 yıldır genç kızların çeyizlerinin vazgeçilmezi yorgan ve döşekleri hazırlıyor.

Umurca köyünde yaşayan 62 yaşındaki yorgancı ustası Fatma Sezgin 41 yıldır yorgan dikerek geçimini sağlıyor.

Kentte düğün sezonuyla işlerinin daha da yoğunlaştığını anlatan Sezgin, "Düğün hazırlığı yapan aileler ile çetin geçen kış şartları için yorgan ve döşek ihtiyacı olan vatandaşlar beni evlerine çağırıyor. Köylerde iğne ile döşek ve yorgan diken çok az bayan var. Günde ortalama 15 ile 20 arası yorgan ve döşek dikiyorum. Elimden geldiğimce yeni evlenen çiftlere yardımcı olmaya çalışıyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muşlu Yorgancı 41 Yıldır Genç Kızlara Yorgan Dikiyor - Son Dakika


Advertisement