Mustafa Tuncel'e Tahliye Yok - Son Dakika
Güncel

Mustafa Tuncel'e Tahliye Yok

Mustafa Tuncel\'e Tahliye Yok

Mustafa Tuncel'in de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 73 sanığın yargılandığı çete davasında, 5 kişi tahliye edildi.

08.09.2012 04:12  Güncelleme: 11:19

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Belediye Meclisi 1'inci Başkanvekili Mustafa Tuncel'in de bulunduğu 21'i tutuklu 73 sanığın yargılandığı çete davasında, 5 tutuklu sanık tahliye edildi. Mustafa Tuncel'in de aralarında bulunduğu 16 kişinin tahliye istemi kabul edilmedi.

Sanık avukatlarının savunmalarını alan Özel Yetkili Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanıklar Mustafa Tuncel ile 'Bülent Ersoy'u sahnede vuran isim' olarak tanınan Hacı Tepe, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Süleyman Tulpar, Mehmet Salih Tulpar, Yusuf Erbey, Muhammet Şu, Murat Şu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Ekmek Fabrikaları Müdürü Şevki Özveren, Büyükşehir Belediyesi'nde sağlık teknisyeni olarak çalışan Tamer Barış Terkeşli, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Muhammed Yalçın ile Taner Özcandan, Emin Ekmekçi, Hakan Bilmez, Ayhan Uykulu, Hamdi Soydan, İbrahim Aksoy ve Salih Zor'un taleplerini de sordu. Bazı sanıklar bunun üzerine, tahliye istemlerini dile getirdi.

OLAY ÇIKTI

Sanık yakınları ve tutuksuz sanıkların katılmadığı duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, Murat Şu, Muhammet Şu, Hamit Soydan, Muhammed Yalçın ve Hacı Tepe'nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adliye binasının dışında bekleyen ve tahliye edilmeyen 100 kadar sanık yakınlarından bazıları, olay çıkardı. Adliye binasının güvenliğini sağlayan polislerle tartışan sanık yakınları, adliye binasının pencere camlarına taş atarak kırarken, biber gazıyla kendilerine müdahele eden polislere de zorluk çıkardı. Yaklaşık 10 dakika süren kavga ve gerginlik daha fazla büyümeden önlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafa Tuncel'e Tahliye Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement