Barzani, ABD ile Yapılan Rehine Operasyonunun Detaylarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Barzani, ABD ile Yapılan Rehine Operasyonunun Detaylarını Anlattı

Barzani, ABD ile Yapılan Rehine Operasyonunun Detaylarını Anlattı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurrk'ün ziyaretinde IŞİD'e karşı yürütülen rehine operasyonunun detaylarını anlattı.

27.10.2015 21:34  Güncelleme: 23:43

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Erbil'in Selahaddin ilçesindeki Başkanlık Resmi Konutu'nda Kerkük'ün Havice ilçesindeki IŞİD zindanından ABD ve Peşmerge güçlerinin ortak operasyonuyla kurtarılan 69 rehineyi kabul etti. Mesut Barzani, kabulde yaptığı konuşmada, "Tarihte IŞİD gibi bir olguya rastlanmamıştır. IŞİD, din, millet ve mezhep ayrımı gözetmeksizin tüm insanlara vahşet uyguluyor. Bu örgütün olduğu yerde güvenlik, huzur ve istikrar olmaz. Bu nedenle bizim önceliğimiz bu terörist örgütün ortadan kaldırılması ve yok edilmesidir" dedi.

'SİZLER ŞANSLI İNSANLARSINIZ'

İnsanlığın huzur ve mutluluğunu dileyenlerin IŞİD'e karşı savaşması gerektiğine vurguda bulunan Barzani, "ABD, AB ülkeleri ve diğer devletlerle ittifak kurarak bu olguyu yok etmek için mücadele ediyoruz. İnsanlığın şerefini, namusunu ve yaşam emniyetini korumak için savaşıyoruz" diye konuştu. Barzani, Peşmerge ve ABD askerlerinin ortak düzenledikleri Havice operasyonuna ilişkin ise şunları söyledi: "Havice'de gerçekleştirilen operasyon, alınan birkaç istihbarat üzerine yapılmıştır. IŞİD teröristlerinin Havice yakınlarında gizli bir zindanı olduğu bilgisini aldık. Zindanda tutulan rehinelerin de idam edileceği söylendi. ABD askerleri ve Peşmerge anti-terör birliklerinin ortak operasyonuyla sizleri o zindandan kurtardık. Sizler, özgürlüğe kavuşan şanslı insanlardansınız."

ABD ASKERLERİNİN ÖLÜMÜ

Her insanın yaşamının değerli olduğunun altını çizen Barzani şöyle devam etti: "Bu operasyon insani amaçlarla başlatılmıştır. Yaşamını kaybeden ABD askeri bizleri derinden üzmüştür. Müttefiklerimize bu başarılı operasyon nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Hiçbirinizin parmağı kanamadan kurtarıldınız. Bu çok önemlidir. Allah'a şükürler olsun ki sağ salim buradasınız. Kürdistan bölgesinde özgürsünüz. Burada dilediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. Tüm asayiş birimlerine ve güvenlik güçlerine talebinizi yerine getirmeleri konusunda talimat verdim. Arzunuz ne yönde olursa o yapılacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Kurtarılan rehineler de Barzani'ye teşekkür ederek, IŞİD'in elindeki diğer bölgelerin de kurtarılmasını istediler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani, ABD ile Yapılan Rehine Operasyonunun Detaylarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement