Nakil Bekleyen Küçük Can'ın Dramı Yürek Burktu - Son Dakika
Güncel

Nakil Bekleyen Küçük Can'ın Dramı Yürek Burktu

Nakil Bekleyen Küçük Can\'ın Dramı Yürek Burktu

Beylikdüzü’nde kalp ve akciğer hastası olan 8 yaşındaki Ali Can Yayla’nın dramı yürek burktu.

20.05.2014 11:40

2,5 yıldır yattığı hastane odasında gün güne eriyen Can, yurt dışında tedavi olabilmek için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.Beylikdüzü’nde oturan Yayla ailesinin tek çocuğu Ali Can Yayla, 2. 5 yıldır kalp ve akciğer hastalığı ile pençeleşiyor. Kalbinde ve akciğerindeki aşırı büyümeden dolayı çift organ nakli olması gereken 8 yaşındaki Can’ın dramı yürek burkuyor. Türkiye’de tedavi olamayan Can’ın, nakil için tek çare olarak yurt dışına gitmesi gerekiyor. Oğlunun sağlığına kavuşması için çaresiz bir şekilde yardım bekleyen baba Uysal Yayla, “Türkiye’de yapılacak bir şey kalmadı. Tedavinin ve naklin yurt dışında yapılması gerekiyor. Çok çaresiz kaldık. Oğlum 2,5 yıldır birçok hastane yattı, İki defa anjiyo oldu. Hastanede kaldığımız her gün çocuğum sona yaklaşıyor. Bu nakil ikisi aynı anda sadece yurt dışında yapılıyormuş. Türkiye’de böyle bir nakil olmuyormuş” dedi.

“ANNELER GÜNÜ’NDE 'ÇOCUĞUMUZ BUGÜN DE ÖLMESİN' DİYE DUA ETTİK”

Anneler Günü’nü, eşi Dursa Yayla ile birlikte çocuklarının ölmemesi için dua ederek geçirdiklerini kaydeden baba Uysal, “Asgari ücretle çalışıyorum. Oğlumu tedavi ettirebilmek için imkanlarımız yok. Anneler Günü’nü eşimle birlikte 'çocuğumuz inşallah bugün de ölmez' diye geçirdik. Artık sancıları sıklaştı ve süresi uzamaya başladı. Annesi başında kalarak ağrılarını dindirmeye çalışıyor. Annesi ve ben her gün çocuğumun ölmemesine şükür ediyoruz” diye konuştu.

Yetkililerden yardım isteyen Uysal, “Doktorlar çocuğuma Türkiye’de artık bir tedavi uygulanamayacağını, yurt dışına tedavinin yapılabileceğini açıkladı. Türkiye’de bir şey yapılamadığı için benden çocuğumun ölmesini mi bekliyorlar. Ben Sağlık Bakanlığı’ndan, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve hayırsever insanlardan bize yardım etmesini bekliyorum” diyerek sesini duyurmaya çalıştı.

CENK İŞVER

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nakil Bekleyen Küçük Can'ın Dramı Yürek Burktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement