Nazmiye Demirel'in Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Güncel

Nazmiye Demirel'in Hayatını Kaybetmesi

Nazmiye Demirel\'in Hayatını Kaybetmesi

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in memleketi İslamköy beldesinde üzüntü hakim.

28.05.2013 11:06

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in memleketi İslamköy beldesinde üzüntü hakim.

İslamköy Belediye Başkanı Zekeriyya Şataf, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nazmiye Demirel'in vefatını dün gece ailenin yakınlarından öğrendiklerini söyledi. Haberin ardından İslamköy'de derin bir üzüntü hakim olduğunu belirten Şataf, "Sevilen, sayılan, köyümüzün büyüklerindendi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi olması münasebetiyle de İslamköy, derin bir matem havasına girmiş durumda" dedi. Nazmiye Demirel'in babası Hacı Mesut, annesi Kübra Şener, kardeşleri Feden Güneş ve Mesut Şener'in İslamköy'deki aile mezarlığına defnedildiğine dikkati çeken Şataf, "Bize şu ana kadar Demirel'in defin işlemleri ile ilgili bir istek gelmedi ancak Nazmiye Demirel'in naaşı yüzde 99 aile mezarlığına defnedilecektir" diye konuştu. Nazmiye Demirel'in, Süleyman Demirel için Çalça Tepesi'nde hazırlanan anıt mezara gömüleceği yönünde iddialar bulunduğunu dile getiren Şataf, "Bu tepe, Isparta'ya hakim, Cumhurbaşkanımıza tahsis edilen bir bölgedir. Bu nedenle buraya başka birinin defnedilmesi söz konusu değil" ifadesini kullandı. Şataf, Nazmiye Demirel'in 25 yaşına kadar İslamköy'deki Hıdır Mahallesi Arak Sokak'taki evlerinde yaşadığını, Süleyman Demirel ile evlenmesinin ardından Ankara'ya taşındığını kaydetti. Nazmiye Demirel'in komşusu 70 yaşındaki Seher Çam ise o zaman 20'li yaşlarda olan Nazmiye Demirel ile birkaç yıl halı dokuma işinde çalıştıklarını söyledi.

Nazmiye Demirel'in, eğitim için Amerika'ya giden Süleyman Demirel'i yıllarca beklediğini anlatan Çam, "Nazmiye Demirel çok hanımdı. Ölümünü duyduğumuza üzüldük. Allah rahmet eylesin. Hastalığında Ankara'ya gittik ama göremedik" dedi. Nazmiye Demirel'in ailesinin komşusu Osman Yassıkaya ise Nazmiye Demirel ve ailesinin çok iyi komşuluk yaptıklarını söyledi. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nazmiye Demirel'in Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement